2020. március 30.,
hétfő, Zalán napja

Címlap: Gyurcsány Ferenc már 2022-re gondol

Hír TV

2020. január 6., hétfő 22:49

Ki milyen célt tűzött ki maga, illetve mások elé 2020-ra vagy akár még tovább, a teljesség igénye nélkül műsorunkban megvizsgálunk néhányat ezek közül. Gyurcsány Ferenc már 2022-re gondol és mindenkinek megmondja, hogy bizony össze kell fogni a kormányváltás érdekében, felsége továbbra is Európai Egyesült Államokat akar, Szanyi Tibor pedig már nem látja a jövőjét a szocialisták nagy családjában. Van-e ennek jelentősége? Műsorunkból kiderül!

 

Mondjatok nekem légyszíves legalább egy igazán baloldali politikust, aki most még aktív. Tudtok ilyet mondani? – kérdezte M.Dobos Marianne, műsorvezető.

Biztos nem Szanyi Tibor, azt már megmondták, hogy nem ő – nevetett Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Viszont Szanyi Tibor szerint már aki az MSZP-ben van sem baloldali, ezért kérdezem – mondta M.Dobos Marianne.

Fogós kérdés, mert szerint évek óta nehéz olyan politikust mondani, aki az igazi baloldali eszméket képviseli – tette hozzá Kunfalvi Nóra, újságíró.

A régieket, akik ma már csak megmondóemberekként egy-egy interjúban látszódnak, őket mondhatjuk annak? Például Lendvai Ildikó – tette fel a kérdést a műsorvezető.

De ők már nem látszódnak – reflektált Párkány Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Nem teljesen aktívak, azért szokták mondani a baloldali elemzők és politikusok is, hogy ők azért régen voltak, de talán ők még, mert aktív az nincs – mondta M.Dobos Marianne, műsorvezető.

Attól függ, hogy mit tekintünk baloldali eszmének, hogy ha az MSZMP utódpártját tekintjük akkor Lendvai Ildikó igen és Kovács László is, de, ha azt tekintjük baloldaliságnak, hogy az elesettek megsegítése, tehát egy gondoskodó, atya államot tekintünk baloldaliságnak akkor nagyon nehéz olyat találni, aki valóban baloldali  – mondta Kunfalvi Nóra, újságíró.

 

Hír TV