2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Címlap

Címlap: Egy álmot is be tud teljesíteni ez a lehetőség

A főpolgármester jelöltekről, Schmuck Andorról, Karácsony Gergelyről, kígyózó kígyókról, majd végül a Kormány Családvédelmi akciótervéről beszélgetett Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu szerkesztője a Címlap legutóbbi adásában Kis Kornélia műsorvezetővel.

  • Címlap: Egy álmot is be tud teljesíteni ez a lehetőség

Kis Kornélia felvetetésére, miszerint két hét múlva indul a kormány családvédelmi akcióterve a vendégek elmondták a véleményüket,

Fodor - Horváth Zsófia szerint:

Az akciótervben szereplő lehetőségek hiánypótlók és olyan lehetőségeket adnak a fiatal házasoknak ami megteremti azt, hogy vállaljanak még egy gyereket. Egy álmot is be tud teljesíteni ez a lehetőség.

Jobbágyi Zsófia hozzátette:

Az elején megpróbálták az ellenzéki médiumok támadni, aztán ezek sorban elhaltak. Áll a helyén és senki nem akarja bántani.

Párkányi Eszter úgy reflektált:

Nehéz támadni egy ennyire pozitív intézkedést, úgy, hogy egyébként eladhatóvá váljon az emberek részére. Arról, hogy segítünk nektek, tudjatok venni házat, családod alapítsatok, mi rosszat lehet mondani?!

Kis Kornélia megemlíti, ha a kormány nem lépett volna semmit a demográfia válság megállítása érdekében 2010 után, akkor 80 ezerrel kevesebb gyerek született volna. A legfrissebb Kopp Mária nyomdokain végzett felmérés szerint a fiatalok átlagosan 2,5, de inkább 3 gyermeket terveznének. Mi lehet az oka, hogy ezek a gyerekek nem születnek meg?

Fodor-Horváth Zsófia szerint generációs attitűd a probléma, ami a nyugatról érkező szélsőségesen liberális felfogás miatt alakulhatott ki, melynek az alapja, hogy bármi lehetsz az jó, nem kell fejlődni, változni illetve a lecserélés kultúráját teremti meg. Illúzió, hogy ami most van, ahelyett majd lesz jobb. Nem küzdenek a párkapcsolatokért, hiányzik a stabilitás és a problémák megoldása, inkább a lecserélődés veszi át a helyét. A stabilitás és az elköteleződés pedig nyilván kellene a gyerekvállaláshoz.

Ezért el sem jutnak a párok a gyermekvállalásig? - kérdezett Kis Kornélia

Párkányi Eszter:

Hosszú évtizedes végkifejletről van szó, a program megteremti, hogy tudjunk házat építeni, de egyébként mi kell a gyereknek? Ruháztatás, etetés és szeretet! A probléma az, hogy félnek felelősséget vállalni, mert beléjük van ültetve, hogy valósítsd meg önmagad. Túlságosan individualista lett a társadalom. Miért ne lehetne önmegvalósítás, ha valaki családot alapít?

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!