2023. 01. 27. Péntek Angelika napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Címlap

Címlap: Bátor az a művész, aki a mai világban jobboldaliként coming out-ol

A Hír TV eheti Címlap című műsorának első témája az újratöltött kultúrharc volt, amely annak kapcsán lángolt fel újra, hogy a színművészetit átalakítják, és ez komoly vitákat okozott a szakmán belül. A műsor második felében pedig azzal foglalkoztak, hogy a Magyarországon élő afroamerikaiak abban bíznak, hogy a BLM mozgalom itthon is csökkenti az idegengyűlöletet. M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Timkó Eszter, Párkányi Eszter, Tisóczki Flóra és Tóth Loretta voltak.

  • Címlap: Bátor az a művész, aki a mai világban jobboldaliként coming out-ol

Timkó Eszter színművészt arról kérdezte a műsor felütésében M. Dobos Marianne, hogy nem fél-e attól, hogy a NER kiszolgálójaként bélyegzik-e majd meg amiatt, hogy vendégként elmondta a véleményét a műsorban. Az Újszínház művésze leszögezte, hogy

cseppet sem fél, de nincsenek illúziói sem, és készen áll az esetleges támadásokra.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint biztos, hogy nem rossz dolog a színművészeti átalakítása, hanem szükséges. Elhangzott, hogy arról van szó, hogy hat egyetemet alakítanak át alapítványi struktúrába, ez a Corvinus-on már bevált. Az elemző emlékeztett arra, hogy évekkel ezelőtt ugyanilyen nemzetközi visszhang övezte a CEU átvilágítását is. A baloldalnak most azért fáj ez az átalakítás Párkányi Eszter szerint, mert a színművészeti évtizedeken keresztül az ő kis fészkük volt. Timkó Eszter erre azt reagálta, hogy az egyetemen belül a filmeseknél nincs hisztéria, szemben a színi képzősökkel. Párkányi arra is rámutatott a kultúrharc kapcsán, hogy

míg a Nyugatot fizikálisan a migráció fenyegeti, addig szellemileg a kulturális marxizmus.

M. Dobos Marianne arra is kíváncsi volt, hogy ebben a hatalmi harcban mi lesz a jobboldali, keresztény művészekkel. Timkó Eszter erre azt válaszolta, hogy úgy tudja, biztonságban vannak, az viszont véleménye szerint antidemokratikus lett volna, hogyha minden maradt volna a régiben. A színművész kiemelte, hogyha

a színháza nem ahhoz a fenntartóhoz került volna, ahova, akkor ő most munkanélküli lenne.

Párkányi Eszter az elhangzottakhoz hozzáfűzte, hogy bátor az, aki a mai világban jobboldali művészként coming out-ol.

A műsor második felében a Politico Magyarországról szóló cikkét elemezték ki. Tóth Loretta, a Magyar Nemzet újságírója elmondta, hogy az írás több túlkapást is tartalmaz, hiszen azt olvasva rá sem lehet ismerni az országra.

Tisóczki Flóra, a Pesti Srácok újságírója pedig arról beszélt, hogy a nemzetközi térben megvannak azok a berögződések, kulcsszavak, amelyek alapján támadható a magyar kormány. Az is komoly ferdítés volt Tisóczki Flóra szerint, hogy idehaza rendszerszintű rasszizmus van. Az újságírónő megjegyezte

olyan, mintha emberkísérlet zajlana, hogy bizonyos országokban miként reagálnak olyan eszmékre, amelyeket vissza akarnak hozni a régmúltból.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. július 01.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. június 24.
Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

A Címlap vendégei Timkó Eszter színművész, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kondor Katalin újságíró voltak. 2021. június 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!