2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Címlap

Címlap: Ami nekünk még evidencia Nyugat-Európában már kevésbé

A Collins szótár 6 ezerszeres növekedést tapasztalt a lezárás szóhasználatával kapcsolatban, azaz a lockdown lett az év szava 2020-ban. Ezzel élünk, erről beszélünk. Ki hogyan éli meg a mindennapokat?

  • Címlap: Ami nekünk még evidencia Nyugat-Európában már kevésbé

Törvényes házasságot kötött egy transz nemű pár Polgárdiban. Mindketten férfinak születtek. A hírek akkor arról szóltak, az egyikük még megtudta változtatni okmányaiban nemét, másikuk, a hatályos törvénynek köszönhetően pedig nem. Emiatt egyikük papíron férfi, másikuk pedig papíron nő. Így házasodhattak össze.

„Mindenki nézze meg ezt a videót és döntse el, hogy ez megfelel-e az ő gusztusának. Szerintem borzalmas és a házasságnak a kigúnyolása ez a Polgárdi esküvő”

- mondta Párkány Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

A pár azt nyilatkozta, nagyon boldogok, hogy összeköthették életüket és szabadon szerethetik azt, akit akarnak.

„Szabadon szerethetik, akit választottak, de a magyar alaptörvény szerint a házasság egy férfi és egy nő között van. Azt nem gondoltuk, hogy azt is bele kellett volna írni már akkor, hogy biológiailag mi a férfi és mi a nő”

- folytatta gondolatát az elemző.

„Nagyon sok tabu van az életünkben, amiről korábban nem volt szükség beszélni. Valószínű, hogy legutóbb bizonyos ügyek és történések okán, akár biológiai és a természet beavatkozása során is szükség van beszélni a tabukról. Mégis azt gondolom, hogy a tabu az legyen tabu. Nem feltétlenül tart a társadalom és a gondos szülői viselkedés arra igényt, hogy ez publikálva legyen. A négy fal között, ami történik két ember között, az magánügy”

- fogalmazott Bán Teodóra, táncművész.

„Én azt gondolom, hogy mindig érnek minket újabb és újabb meglepetések és akárhányszor jövök ide beszélgetni, mindig valami újabb különlegességgel foglalkozunk. Nekem szakmai ártalom, mivel kórházban dolgozom ápolóként, hogy a tolerancia küszöböm az nem csak igen magas, hanem nincs is határa. Én azt, aki hozzánk bejön azt úgy fogadom el, ahogy van”

- mondta Németh Franciska, ápoló.

Alaptörvénybe foglalná a kormány, hogy mit jelent a házasság, mit jelent a család.

Párkányi Eszter szerint, az, ami nálunk még evidenciának tűnik, Nyugat-Európában már nem az. Sok támadás is érheti emiatt nyugatról majd Magyarországot az elemző szerint, aki azt is elmondta, a házasság célja, hogy utódok szülessenek, a más identitású embereknek azonban a lehetőségük van regisztrált élettársi kapcsolatot kötniük, mely bizonyos jogokhoz segíti őket.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!