2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Címlap

Címlap: A mai világban ott is a rasszizmust keresik, ahol nincs

A Meseország mindenkié című könyv megjelenése után egy leszbikus online sorozatot indít a Labrisz Egyesület. Az LMBTQ- érzékenyítés újabb fejezetéről is szó esett a ma esti Címlapban.

Több darabot is, például a Diótörőt vagy a Hattyúk tavát száműzni akarják a Párizsi Operából, mivel szerintük a fehér dominanciát erősítik.

„Egy őrült korszakban élünk, amikor őrölt gondolatok jönnek be naponta az emberek életébe és ezek az őrült gondolatok azonnal összezavarják szerencsétlen embereket és már szerintem tényleg ott fogunk tartani, amit még gyerekkorunkban mondtunk, hogy azt sem fogjuk tudni, hogy fiúk vagyunk-e vagy lányok”

- vélekedett Kondor Katalin, újságíró.

„Az a probléma a mai világban, hogy ott is rasszizmust keresnek és látnak, ahol nincsen. Viszont, amikor másmilyen etnikai hátterű embereket fehér ember játszik el az probléma, fordítva viszont ez nem igaz. Egyre több olyan történelem hamisító példát tudunk mondani, amikor eredetileg fehér karaktereket feketék játszanak el. Szerintem inkább azzal van a gond, hogy itt is a kettős mérce kerül előtérbe”

- mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

„Amit én tapasztalok a praxisomban és az emberek véleménye kapcsán, hogy valahogy kicsit ez arról is szólhat, hogy ne az átlagos, elfogadott, konzervatív vagy klasszikus értékrendet igeneljük, hanem valahogy próbáljunk találni valamit, amibe bele lehet kötni, ami valóságos vagy akár nem valóságos. Kicsit olyan álforradalmiságnak éli meg az illető, hogy ő kiáll azok mellett, akiket elnyomnak”

-fogalmazott Rusz Edit, szexuálpszichológus.

Teljes adás:

HírTV

További epizódok

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. július 01.

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. június 24.

Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

A Címlap vendégei Timkó Eszter színművész, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kondor Katalin újságíró voltak. 2021. június 10.

Legfrisebb híreink

Szükség van a nemzeti szuverenitást védő álláspontok megerősítésére

A pénzügyi zsarolás sem megengedett, ahogy a kényszerítés, zsarolás sem, a demokrácia így nem működik - jelentette ki Mateusz Morawieczki a lengyel jogállamiságról tartott európai parlamenti plenáris ülésen. Halkó Petrát, a Századvég nemzetközi elemzőjét kérdeztük. Közlése szerint a kettős mérce egy létező jelenség az Európai Unióban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!