2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Címlap: A mai világban ott is a rasszizmust keresik, ahol nincs

2021. január 14., csütörtök 20:55

A Meseország mindenkié című könyv megjelenése után egy leszbikus online sorozatot indít a Labrisz Egyesület. Az LMBTQ- érzékenyítés újabb fejezetéről is szó esett a ma esti Címlapban.

Több darabot is, például a Diótörőt vagy a Hattyúk tavát száműzni akarják a Párizsi Operából, mivel szerintük a fehér dominanciát erősítik.

„Egy őrült korszakban élünk, amikor őrölt gondolatok jönnek be naponta az emberek életébe és ezek az őrült gondolatok azonnal összezavarják szerencsétlen embereket és már szerintem tényleg ott fogunk tartani, amit még gyerekkorunkban mondtunk, hogy azt sem fogjuk tudni, hogy fiúk vagyunk-e vagy lányok”

- vélekedett Kondor Katalin, újságíró.

„Az a probléma a mai világban, hogy ott is rasszizmust keresnek és látnak, ahol nincsen. Viszont, amikor másmilyen etnikai hátterű embereket fehér ember játszik el az probléma, fordítva viszont ez nem igaz. Egyre több olyan történelem hamisító példát tudunk mondani, amikor eredetileg fehér karaktereket feketék játszanak el. Szerintem inkább azzal van a gond, hogy itt is a kettős mérce kerül előtérbe”

- mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

„Amit én tapasztalok a praxisomban és az emberek véleménye kapcsán, hogy valahogy kicsit ez arról is szólhat, hogy ne az átlagos, elfogadott, konzervatív vagy klasszikus értékrendet igeneljük, hanem valahogy próbáljunk találni valamit, amibe bele lehet kötni, ami valóságos vagy akár nem valóságos. Kicsit olyan álforradalmiságnak éli meg az illető, hogy ő kiáll azok mellett, akiket elnyomnak”

-fogalmazott Rusz Edit, szexuálpszichológus.

Teljes adás:

HírTV