2020. március 30.,
hétfő, Zalán napja

Címlap: A liberalizmus által lenézett kereszténység

Hír TV

2020. január 27., hétfő 22:55

Tisztújítás után, megszűnés előtt a Jobbik. Mitől gondolják úgy többen, hogy Jakab Péter lesz az az utolsó, aki lekapcsolja a villanyt az egykori radikális pártnál? És mi lesz azokkal, akik nem a Gyurcsány Ferenchez közelítő politikát támogatják? Hova szakadjon a párt, ha már így is lényegesen kevesebben vannak, mint korábban? Mindezek előtt viszont Niedermüller Péter és a rémisztő képződmények, avagy a DK nem kirekesztő és rasszista.

Kunfalvi Nóra újságíró, Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója és Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője voltak Címlap című műsorunk vendégei.

Neidermüller Péter szerint azok, akik fehér bőrűek, keresztény vallásúak, heteroszexuális beállítottságúak és férfinak vagy nőnek vallják magukat, egyfajta rémisztő képződmények. A műsor vendégei először ezzel a kijelentésével kapcsolatban mondták el a véleményüket.

„Én nem gondoltam volna, hogy a XXI. században Magyarországon gyűlöletbeszéd lehet a keresztényekkel szemben.”

– fogalmazott Kunfalvi Nóra újságíró.

„Szerintem a DK-nál ez a fajta beszéd - meg amúgy a kettős mérce is - abszolút belefér, mert ők magukat felhelyezték egy erkölcsi piedesztálra és nekik szabad. Nekik szabad így beszélni, mert ők nem úgy gondolják. Persze aztán megy utána a magyarázkodás, de végül is ki szokott magyarázkodni? Az, akinek piszkos a szennyese. Ha tényleg nem történt volna semmi, akkor nem lett volna szükség magyarázkodásra sem.”

– jegyezte meg Fodor-Horváth Zsófia.

Ezt követően a korábban említett, fehér bőrű, keresztény vallású, heteroszexuális férfiak és nők lenácizásáról mondták el véleményüket a műsor vendégei. Hiszen efféle megjegyzéseket is tett korábban DK alelnöke.

A kereszténység liberalizmus általi lenézésének divatja, a baloldali kettős mérce, az egymásra mutogatás is a műsor témái közé tartoztak, ami a baloldalon mostanában előforduló dolgok megbeszélését illeti.

„Mindig megtalálják azt a két csoportot, amit egymásnak akarnak ugrasztani.”

– hangsúlyozta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

A Jobbik tisztújítása és a DK-hoz való közeledése is a műsor beszédtémáinak részét képezte, melynek ellentmondására Magyarország élőben című műsorunkban Velkovics Vilmos is kereste a választ, meghívott vendégét, Z. Kárpát Dánielt, a Jobbik alelnökét kérdezve.

Az egyedüliként indult Jakab Péter elsöprő győzelméről és a műsor további témáiról a teljes adás:

Hír TV