2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Címlap: A kispesti hangfelvétel képet ad az egykori szocialista kormányzásról

Hír TV

2019. október 7., hétfő 22:30

A zuglói modell után itt a kispesti mutyi. A Hír TV pénteken közölte elsőként azt a titokban készített hangfelvételt, amelyen egy szocialista képviselő, Lackner Csaba arról beszél, hogy „aki nem tud a kerületi politikában százmilliót keresni évente, az hülye”. Karácsony Gergely, aki a múlt héten Brüsszelben lobbizott azt mondta, nincs dolga ezzel az üggyel. Ezenkívül a műsorban szót ejtenek arról is, hogy a legfrissebb kutatás szerint éles küzdelem lesz Budapesten, ami a főpolgármester választást illeti, de Tarlós István győzelme nem kérdéses.

Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója a Címlap című műsorban azt mondta Lackner Csaba mondataival kapcsolatban, hogy „Ami nagyon szomorú, hogy nincs semmi meglepő ebben az egészben, hiszen a szocikról van szó. Szembe jött ma velem egy vicces meme a Facebookon, amin az volt, hogy ma olyan hideg volt, hogy a szocik a saját zsebükbe tették a kezüket, nem máséba. Komolyra fordítva a szót, ami ezen a hangfelvételen elhangzik, (hogy ennyi pénzt lopnak, ennyi pénzt röhögve el lehet lopni és, aki ezt nem teszi meg, az hülye) az több mint felháborító.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője hozzátette: „Nekem az jutott eszembe, hogy olyanok, mintha anti-Robinhoodok lennének és annak örülnek, hogy nem a közpénzt lopják el, hanem, hogy visszaoszthatnak különböző vállalkozóktól. Ez szerintem nem menti fel őket semmi alól. A fehér por nagy valószínűség szerint drog. A kábítószer fogyasztását és birtoklását is bünteti a törvény, úgyhogy lehet, hogy majd még nyomozást is el kell rendelni ezzel kapcsolatban, hiszen van róla felvétel.”

Jobbágyi Zsófia a Magyar Hírlap lapszerkesztője a következőket mondta: „Tulajdonképpen ez a felvétel képet adott nekünk arról kicsiben, hogyan működhetett anno például a szocialista kormányzás.”

Hír TV