2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Címlap

Címlap: A keresztény szabadság, ha jól csináljuk, szinte észre sem vehető

A Hír TV Címlap című műsorában Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója, Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője és Kunfalvi Nóra, újságíró Kis Kornélia műsorvezető vendégeként elemezték Orbán Viktor miniszterelnök tusványosi beszédét, de szóba kerül még az önkormányzati választások és az ellenzék jelöltjei, többek között Nagy Blanka, de szót ejtenek majd Tóbiás József tenerifei napjai.

  • Címlap: A keresztény szabadság, ha jól csináljuk, szinte észre sem vehető

Mit jelent a keresztény szabadság, ez megvalósulhat-e a mindennapokban? Ugye erről is beszélt a miniszterelnök tusnádfürdői beszéde alkalmával. - tette fel a kérdést a műsorvezető, Kis Kornélia. 

Szerintem ez úgy valósul meg, hogy szinte észre sem vesszük. Abszolút természetes dolgokról van szó, ugye a családnak a tiszteletéről, saját kultúrán és a határaink tiszteletéről és védelméről és alapvetően azt gondolom, hogy a keresztény szabadság, ha jól csináljuk szinte észre sem vehető, de építő viselkedésminta.

– mondta Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója.

Ahogy az ellentámadás is észrevétlenül kúszik be a mindennapjainkba, ahogy a meséktől elkezdve a filmeken át folyamatosan a keresztény értékek megszégyenítve, kinevetve vannak. A papokból gúnyt űznek, a vallásos emberek gúnyt űznek. Vígjátékok központi témája, hogy mennyire viccesek a vallásos, hívő emberek vagy a keresztény értékek. Ahogy mi Magyarországon és fontos hozzátenni, hogy egyre inkább Magyarországon lehet arról beszélni, hogy a keresztény szabadság megvan, Nyugat-Európában már kevésbé. Mi ezt természetesnek tekintjük, de ahogy mondtam a küszöb alatt kúsznak be, hogy fogadjuk el a nem keresztény értékeket is.

– tette hozzá Kunfalvi Nóra, újságíró.

Óriásit fordult a kocka azért az elmúlt évtizedekben, ha egész Európát nézzük akkor amíg mondjuk sok-sok évvel ezelőtt az volt a természetes, ha valaki katolikus keresztény vallású vagy valamelyik hasonló történelmi vallást követi, aki pedig valamilyen kisebbségi vallást követett az volt idézőjelben kirekesztve. Mostanra ez borzasztó nagyot fordult, a többségnek kell a kisebbségeket minden szempontból tiszteletben tartani és tényleg eljutottunk oda, hogy, ha valaki ma azt mondja, hogy én egy konzervatív keresztény értékrendű ember vagyok, ha nincs is leköpködve, de nagyon csúnyán néznek rá. Valamiért borzasztó negatív konnotáció tapadt ehhez a fogalomkörhöz. Szerintem azt jelenti a keresztény szabadság, hogy ezeket a falakat valahogy leépítsük.

– fejtette ki véleményét Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!