2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Címlap

Címlap: A gyerekek ivarszerveit érintő műtétek érdeklik a Háttér Társaságot

Kisgyermekek nemi szervein végrehajtott kezelések adatait gyűjti a Háttér Társaság. A Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentum szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány által finanszírozott LMBTQ-szervezet az interszex emberek magyarországi helyzetéről készít jelentést, amelyben többek között a kisgyermekeken és a csecsemőkön elvégzett, nemi szerveket érintő beavatkozásokról is szeretne beszámolni. A Címlap vendégei: Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Halkó Petra, a Századvég Alapítvány vezető elemzője és Hampel Katalin viselettervező. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Címlap: A gyerekek ivarszerveit érintő műtétek érdeklik a Háttér Társaságot

M. Dobos Marianne felvezetője után Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője kifejtette, tulajdonképpen a Háttér Társaság egy orvosi diagnózist támad meg, hiszen, ha például az interszexuálisként született csecsemőket is bele szokták érteni a műtétekbe, akik kétféle nemi szervvel születnek.

Az orvos pedig szakmai mérlegelés után felállít egy diagnózist és dönt arról, hogy milyen jellegű rekonstrukciós műtétet végezzen el, hiszen a cél minden esetben, hogy egészséges és normális állapot jöjjön létre.

Nyugaton ezeket az orvosokat már vegzálják, arra hivatkozva, hogy megakadályozták azt, hogy a gyermek később dönthessen arról férfi vagy nő szeretne lenni

– tette hozzá Párkányi Eszter.

Az elemző szerint egyébként nincs kizárva, hogy az adatok különleges adatnak minősülnek, így nem kellene a Háttér Társaságnak ilyen ügyekkel foglalkozniuk.

Halkó Petra a téma kapcsán rávilágított, nagyon veszélyes olyan területre tévedni, mint az orvoslás és a gyógyítás, hiszen szakemberek döntenek arról, hogy milyen a betegnek a legmegfelelőbb operációt hajtsanak végre. A Századvég Alapítvány vezető elemzője, a nyugati példa kapcsán elmondta,

ott hihetetlen lobbi megy annak érdekében, hogy arra buzdítsanak gyermekeket, hogy nemátalakító műtétnek vetessék alá magukat, pedig a felmérések alapján a társadalom döntő többsége ezt ellenzi.

Teljes adás:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Elhunyt a Star Trek: Discovery sztárja

Amyotrófiás laterálszklerózis (ALS) szövődményei következtében 49 éves korában elhunyt Kenneth Mitchell, akit leginkább a Star Trek: Discovery és a Marvel kapitány című filmekben nyújtott szerepeiről ismerhetett meg a közönség - írja a Ripost.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!