2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Címlap

Címlap: A Facebook irányítja a gondolatainkat

A Facebook sokkal több annál, mint egy platform, amely összeköti egymással az embereket. A mai napig tagadja a politikai befolyását, miközben folyamatosan szűri a megjelenő tartalmakat és belátása szerint cenzúráz - hangzott el a Hír TV Címlap című műsorában annak kapcsán, hogy bejelentették cenzúrát vezetnek be Magyarországon az EP-választások idejére.

  • Címlap: A Facebook irányítja a gondolatainkat

Elsősorban nem azzal van a probléma, hogy korlátozni szeretnének bizonyos politikai vagy hirdetési tartalmakat a Facebooknál. A gond azzal van, hogy mindezt milyen algoritmus, analógia mentén szeretnék végezni – reagált Kis Kornélia kérdésére Jobbágyi Zsófia.

Az alapprobléma ott kezdődik, hogy a Facebook figyeli, milyen tartalmakra keresünk rá a Google-on, hogy milyen témákról beszélünk a Gmailen keresztül, és ezek alapján állítja be, hogy ki milyen bejegyzéseket lásson a saját idővonalán.

A Facebook gyakorlatilag irányítja a gondolatainkat – húzta alá a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

Jobbágyi Zsófia felhívta a figyelmet arra, hogy a Facebook a mai napig nem ismeri el, hogy befolyással bír a politikára. Holott nyilvánvalóan sokkal több annál, mint, amit Mark Zuckerberg mond, hogy "csak egy platform, amely összeköti az embereket egymással".

Ha a szigorítás nem történik meg, hanem minden marad a régiben, még akkor is befolyásolhatja az EP-választásokat azzal, hogy szűri azokat a tartalmakat, amelyek adott felhasználó számára érdekesek és kívánatosak lehetnek. Csak mindezt a saját elképzelései szerint teszi meg - mutatott rá Jobbágyi Zsófia. 

Rácz Zsófia, az Alapjogokért Központ elemzője szerint a Facebook lassan úgy viselkedik, mint egy nemzeti hatóság.

Ellenőriz, cenzúráz, letilt embereket. Ugyanakkor, ha mindezekért valaki el akarja számoltatni és számon akarja kérni, akkor semmilyen felelősséget nem vállal.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője kiemelte a Facebook torzító hatását az ember személyiségére. A most felnövő generációnak csak az számít, hogy hány „barátja” van és hogy mennyien kedvelik a fotóit. Az emberek függővé válnak a külvilág visszajelzéseitől.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!