2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci 11:05

Civil kör

Civil kör: Tizenöt éves az őszödi beszéd, Gyurcsány még mindig a közéletben. Miért?

15 éves az őszödi beszéd, ami alapjaiban rengette meg a magyar politikai életet, tovább színesedik az ellenzéki előválasztás mezőnye és egy friss felmérés szerint a franciák háromnegyede nem akar több migránst befogadni. Ezekről a témákról mondták el véleményüket a Civil kör vendégei: Ferencz Orsolya, űrkutató, ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, Németh Alajos, Lojzi, rockzenész és Kohán Mátyás, a Mandiner újságírója.

  • Civil kör: Tizenöt éves az őszödi beszéd, Gyurcsány még mindig a közéletben. Miért?

Trombitás Kristóf műsorvezető kérdésére a vendégek felelevenítették emlékeiket arról, hogy hol, milyen szituációban voltak az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésekor, hogyan fogadták Gyurcsány szavait.

Németh Alajos éppen az autójában ült és nem akarta elhinni azt, amit a rádióban hallott, majd barátaival történő körtelefonálás után meggyőződött a beszéd valódiságáról. Ezek után az események gyorsan pörögtek: 24 órán belül feje tetejére állt a világ. 

Ferencz Orsolyának a  kisfia éppen valamilyen mesecsatornát nézett a tévében, ő a konyhában tartózkodott, amikor telefonon hívták, hogy azonnal kapcsoljon át a hírekre.

- Egészen döbbenetes volt az a sokkhatás. Percekig azon gondolkoztam, hogy létezhet-e ilyen, vagy ez valami médiahekk – emlékezett vissza Ferenczi Orsolya.

Kohán Mátyást viszont fiatal kora miatt nem érintette meg komolyan a téma, hiszen óvodás volt, viszont emlékszik a családi beszélgetésekre. Úgy emlékszik vissza, hogy keletkezett egy sarokpont onnantól kezdve az életében.

- Az volt a sarokpont, hogy Gyurcsány rossz. Ennyi

 - Számtalan olyan választópolgár lesz 2022-ben, aki szintén az óvodában tartózkodott 2006-os események idején. Saját benyomásuk nem lehet, hogy mi történt valójában. Hogyan lehet nekik elmondani, hogy mitől volt ez a beszéd annyira elkeserítően ocsmány teljesítm?ény Magyarország miniszterelnökétől? Mit lehet tenni, hogy ezt beleégessük az agyukba - kérdezte a műsorvezető.

-        A négy gyerekből kettő óvodás volt, egy kisiskolás, egy meg sem született. Mégis mindegyikük tisztában van azzal, hogy milyen értékrendet szükséges ahhoz követni, hogy egy ország a saját nemzeti szuverenitását meg tudja őrizni. Na nem az internacionalista és morálisan minden alá merülő baloldali és bolsevik tempót, amit Gyurcsányék diktálnak. Ez azért van, mert mi a gyerekeinkkel rendszeresen beszélünk arról, hogy mi a fontos és mi az értékes. A szülők felelőssége, hogy továbbadják a tapasztalataikat - mondta az űrkutató.

-        Gyurcsányék eltitkoltak adatokat az emberek és az EU elől. Dobrev Klára ezt a beszédet megvédi és mérhetetlenül büszke rá. Akkor mégiscsak azzal a  fordulattal élhetünk, hogy ezek köpönyegforgató, kétszínű, aljas, Janus arcú politikusok - véleményezte Ifj. Lomniczi Zoltán

-        Nem kell sokat magyarázni, csak le kell játszani a felvételt akár a korosztályomnak - szögezte le  Kohán.

- Október 23-án saját népén állt bosszút Gyurcsány úgy, hogy szétlövette őket,  mert nem bírta elviselni a kritikát - tette hozzá Németh Alajos.

 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Mi lehet az igazi oka annak, hogy a nyugat-európai elit folyamatosan támadja Magyarországot a pedofilellenes-törvénycsomag miatt? Ezzel is foglalkozott az e heti Civil kör! 2021. július 03.
Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Trombitás Kristóf vendégei az e heti Civil körben Kondor Katalin újságíró, Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Földi László titkosszolgálati szakértő és Vágvölgyi Gergely a vasarnap.hu főszerkesztője voltak. 2021. június 26.
Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

A Civil kör vendégei Őry Mariann, újságíró, ifj. Lomniczi Zoltán, alkotmányjogász, Németh Alajos, Lojzi, rockzenész és Kötter Tamás, író, ügyvéd voltak. 2021. június 19.

Legfrissebb híreink

Ismét a magyar emberek ellen dolgozik a hazai baloldal

Ismét a magyar emberek ellen dolgozik a hazai baloldal

Nem támogatja korábbi ígérete ellenére a magyar baloldal az Európai Bizottság és Magyarország közötti megállapodást és továbbra is azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapjja meg az uniós forrásokat - olvasható a Fidesz sajtóközleményében. Az ellenzék magyarellenes munkájáról Deutsch Tamás EP-képviselő nyilatkozott Híradónknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!