2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Civil kör

Civil kör: Tizenöt éves az őszödi beszéd, Gyurcsány még mindig a közéletben. Miért?

15 éves az őszödi beszéd, ami alapjaiban rengette meg a magyar politikai életet, tovább színesedik az ellenzéki előválasztás mezőnye és egy friss felmérés szerint a franciák háromnegyede nem akar több migránst befogadni. Ezekről a témákról mondták el véleményüket a Civil kör vendégei: Ferencz Orsolya, űrkutató, ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, Németh Alajos, Lojzi, rockzenész és Kohán Mátyás, a Mandiner újságírója.

  • Civil kör: Tizenöt éves az őszödi beszéd, Gyurcsány még mindig a közéletben. Miért?

Trombitás Kristóf műsorvezető kérdésére a vendégek felelevenítették emlékeiket arról, hogy hol, milyen szituációban voltak az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésekor, hogyan fogadták Gyurcsány szavait.

Németh Alajos éppen az autójában ült és nem akarta elhinni azt, amit a rádióban hallott, majd barátaival történő körtelefonálás után meggyőződött a beszéd valódiságáról. Ezek után az események gyorsan pörögtek: 24 órán belül feje tetejére állt a világ. 

Ferencz Orsolyának a  kisfia éppen valamilyen mesecsatornát nézett a tévében, ő a konyhában tartózkodott, amikor telefonon hívták, hogy azonnal kapcsoljon át a hírekre.

- Egészen döbbenetes volt az a sokkhatás. Percekig azon gondolkoztam, hogy létezhet-e ilyen, vagy ez valami médiahekk – emlékezett vissza Ferenczi Orsolya.

Kohán Mátyást viszont fiatal kora miatt nem érintette meg komolyan a téma, hiszen óvodás volt, viszont emlékszik a családi beszélgetésekre. Úgy emlékszik vissza, hogy keletkezett egy sarokpont onnantól kezdve az életében.

- Az volt a sarokpont, hogy Gyurcsány rossz. Ennyi

 - Számtalan olyan választópolgár lesz 2022-ben, aki szintén az óvodában tartózkodott 2006-os események idején. Saját benyomásuk nem lehet, hogy mi történt valójában. Hogyan lehet nekik elmondani, hogy mitől volt ez a beszéd annyira elkeserítően ocsmány teljesítm?ény Magyarország miniszterelnökétől? Mit lehet tenni, hogy ezt beleégessük az agyukba - kérdezte a műsorvezető.

-        A négy gyerekből kettő óvodás volt, egy kisiskolás, egy meg sem született. Mégis mindegyikük tisztában van azzal, hogy milyen értékrendet szükséges ahhoz követni, hogy egy ország a saját nemzeti szuverenitását meg tudja őrizni. Na nem az internacionalista és morálisan minden alá merülő baloldali és bolsevik tempót, amit Gyurcsányék diktálnak. Ez azért van, mert mi a gyerekeinkkel rendszeresen beszélünk arról, hogy mi a fontos és mi az értékes. A szülők felelőssége, hogy továbbadják a tapasztalataikat - mondta az űrkutató.

-        Gyurcsányék eltitkoltak adatokat az emberek és az EU elől. Dobrev Klára ezt a beszédet megvédi és mérhetetlenül büszke rá. Akkor mégiscsak azzal a  fordulattal élhetünk, hogy ezek köpönyegforgató, kétszínű, aljas, Janus arcú politikusok - véleményezte Ifj. Lomniczi Zoltán

-        Nem kell sokat magyarázni, csak le kell játszani a felvételt akár a korosztályomnak - szögezte le  Kohán.

- Október 23-án saját népén állt bosszút Gyurcsány úgy, hogy szétlövette őket,  mert nem bírta elviselni a kritikát - tette hozzá Németh Alajos.

 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!