2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Civil kör

Civil kör: Új intézetet alapít Magyarországon a CEU

Uniós jogot sért a lex CEU, amelynek értelmében az egyetem úgy volt kénytelen távozni Budapestről, hogy ma is itt működik. A felsőoktatás kérdése uniós vagy tagállami hatáskör? Vajon miért csak a CEU-nak okozott gondot megfelelni az elvárásoknak? Miközben Soros György próbaüggyé tenné Magyarországot, a baloldali összefogásnak a nyílt antiszemitizmustól a korrupcióig úgy tűnik, minden belefér. Lánczi Tamás politológus, Kötter Tamás író, jogász, Bakos Zoltán fotográfus és Vágvölgyi Gergely újságíró voltak Szabó Anett műsorvezető vendégei, Civil kör című műsorunkban.

  • Civil kör: Új intézetet alapít Magyarországon a CEU

„Ez nyilván valóan egy szimbolikus esemény volt, egy szimbolikus játszma, hiszen a CEU maga azért is nem teljesítette a feltételeket, – részben nem tudta, részben pedig nem akarta – hogy egy játszma részévé tegye önmagát. Magyar állam kontra Soros birodalom, magyar állam kontra EU. A játszmának az első fordulóját nyilván valóan megnyerte.”

- jegyezte meg Kötter Tamás író, jogász a CEU-val kapcsolatos eseményeket illetően.

„Soros György, még itt ezen a világon, mielőtt az Ördög elszólítja, ő revansot akar venni a magyar kormányon, Magyarországon. Ha ő nem fog, akkor majd a fia. (…) Próbálnak minket kigúnyolni azzal, hogy mindenről Soros jut eszünkbe, de hát a helyzet az, hogy tényleg minden mögött ő van ott.”

- folytatta Lánczi Tamás politológus, Kötter Tamás gondolatait.

„Ez úgy működik, ahogyan ti elemeztétek – Vágvölgyi Gergely újságíróra mutat – minden oldalról támadnak és sorozatosa. Erre van felfűzve az SZFE például. Én két napja voltam ott, három ember ott lődörgött pár órát, aztán eltűntek, de a rendőrök azok ott állnak szegények rendesen. Ugyanez a CEU és ugye az ország jelentés. (…)”

- foglalta össze az elmúlt időszakot Bakos Zoltán fotográfus.

„Megint oda térek vissza, hogy nem véletlen és nem meglepő az, hogy a 27-ek szintjén, európai uniós szinten, mondjuk a migrációs politikában is kvázi vagy látszólag vereséget szenvedünk és erre fel kell készülnünk lelkileg. Fel kell készítenünk a sajátjainkat, hogy amíg ezek az erőviszonyok vannak, (..) addig ezen a nemzetközi színtéren mindig vereséget fogunk szenvedni. (…)”

- hangsúlyozta Vágvölgyi Gergely újságíró.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!