2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Civil kör

Civil kör: Tartsuk magunkat a saját értékrendszerünkhöz

Illegális határátlépés Röszkénél, Fideszes győzelem Győrben, tisztújítás a Jobbiknál, és dagadó botrány a Térey-ösztöndíj kapcsán. Többek között ezekről a témákról beszélgetett Szabó Anett vendégeivel Simon János politológussal, Trombitós Kristóf publicistával, Szakács Árpád újságíróval és Hidvégi Áron jogász-közgazdásszal a Hír TV Civil kör című műsorában.

  • Civil kör: Tartsuk magunkat a saját értékrendszerünkhöz

A Civil kör vendégei sem mehettek el szó nélkül Erzsébetváros polgármesterének, Niedermüller Péternek nagy port kavart kirekesztő kijelentése mellett. Szakács Árpád az elhangzottakkal kapcsolatban felidézte, hogy több publicista is elemezte az ügy hátterét. Megjegyezte, hogy ez egy tudatos provokáció volt, amellyel a társadalom „immunrendszerét” tesztelik, hogy hol a határ. Az újságíró szerint ez az utóbbi időszak egyik legaljasabb politikai provokációja volt, a közbeszédben jó darabig téma marad – tette hozzá.

Szabó Anett ezután azt a kérdést tette fel a jelenlévőknek, hogy mit gondolnak, mi lehet mindennek a célja. A műsorvezető megkérdőjelezte, hogy ez a kijelentés saját kútfőből származott, elhangzott, hogy mindez inkább európai álláspontot képvisel. Simon János politológus kijelentette, hogy

számára azok a rémisztő képződmények, akik a fehér heteroszexuális keresztényekről ilyet állítanak. Véleménye szerint a norma az, amelyet mind a műsorvezető, mind a vendégek képviselnek, de a legrémisztőbb számára az, hogy a magyar politikai osztálynak ilyen tagjai vannak, és ez a közeg távol attól a politikai osztálytól, amely az ország érdekében gondolkozna, cselekedne.

A politológus szerint két lehetőség van: vagy dramatizáljuk őket vagy nem figyelembe se vesszük.

Szakács Árpád mindezekhez hozzáfűzte, hogy a következő időszakban fel kell készülni az ilyen jellegű provokációkra. Felhívta arra a figyelmet, hogy ez a baloldal forradalmi narratívája: folyamatosan tematizálni a közbeszédet, folyamatosan hergelni az embereket, valamint az, hogy a saját ideológiájukat becsempészik a közbeszédbe.

Hidvégi Áron jogász, közgazdász szerint Niedermüller a rémisztő képződményt jellemezte a keresztény jelzővel. Ez pedig sokkal rosszabb, mintha a keresztényekre alkalmazta volna.

A kereszténységnek nem lehet ellentétes értelmet adni, így jogos e megnyilvánulás ellen tüntetni

– hangsúlyozta.

A műsor második felében a többek által visszautasított kulturális ösztöndíj mellett szót ejtettek a győri időközi polgármester-választásról, ahol fölényes győzelmet aratott az ellenzéki összefogás felett a Fidesz.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!