2020. május 31.,
vasárnap, Angéla, Petronella napja

Civil kör: Az igazságügyminiszter megregulázná a Facebookot és a Google-t

Hír TV

2019. augusztus 17., szombat 21:58

Meg lehet-e regulázni a nagy multicégeket, amelyeknek a túlhatalma már a nemzetállamokat veszélyezteti? Meddig fajulhat az NGO-k és Olaszország harca a Földközi-tengeren? És valóban csak területfoglalásról szólna az ellenzéki összefogás? A Hír TV Civil kör című műsorában ezeket a témákat érintettük Ferencz Orsolya űrkutatóval, Simon János politológussal és Trombitás Kristóf publicistával.

Az igazságügyminiszter megregulázná a Facebookot és a Google-t, Varga Judit erről a Sziget Fesztiválon beszélt.

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy mennyire szól bele az életünkbe a közösségi média Trombitás Kristóf válaszolt elsőként, szerinte minden eddiginél jobban formálja a Facebook a mindennapjainkat. Az újságíró kitért arra is, hogy a Facebook cenzorai előszeretettel tiltanak le embereket bizonyos időre. Ferencz Orsolya osztotta beszélgetőpartnere véleményét, bár hozzátette, Őt eddig még soha nem tiltotta le a Facebook. 

Vajon itthon befolyásolták vagy legalábbis megpróbálták irányitani a választást ezek az oldalak? Simon János véleménye szerint, minden hír arról szólt, hogy szerepük volt benne. 

A folytatásban szó esett arról is, hogy migránsmentő NGO-t támogat Richard Gere és végül kifejtették véleményüket a Civil kör vendégei az ellenzéki összefogásról is. 

A teljes adás: 

Hír TV