2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Civil kör

Civil kör: Atlétikai stadion lesz, dél-budai szuperkórház nem lesz

Egyet előre, kettőt hátra. Ismét döntött a Fővárosi Közgyűlés. Atlétikai stadion lesz, dél-budai szuperkórház nem lesz. Nyilván a kampányban ígért egészségügyi fejlesztések jegyében. Gothár Péter ügyében némi fáziskéséssel megszólalt Máté Gábor színházigazgató, és magyar siker a 47. Nemzetközi Emmy-gálán. Többek között ezekről szólt a mai Civil kör.

  • Civil kör: Atlétikai stadion lesz, dél-budai szuperkórház nem lesz

Kondor Katalin újságíró, Demeter Szilárd író, filozófus, Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász vitatták meg a hét legérdekesebb eseményeit.

Döntött a Fővárosi Közgyűlés, szuperkórház nem lesz, az atlétikai stadion viszont megépülhet, öt feltétel és a fővárosnak folyósított 5 milliárd forint ellenében.

„Ami érdekes megjegyzés volt Karácsony Gergely részéről, hogy azoknak a hangját is meg kell hallania, akik nem írnak nyílt levelet, mert a kampány során nem emlékszem, hogy bárkinek a hangját meghallgatta volna vagy meghallotta volna.”

- kezdte a beszélgetést Kondor Katalin, újságíró.

„A fő probléma megint csak az, hogy éles ellentmondás van a korábbi nyilatkozatok és a mostani tettek között.”

– jegyezte meg ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

„Visszamenőleg elég sok hónapra.”

– tette rögtön hozzá Kondor Katalin újságíró, kiegészítve az addigi gondolatokat.

„Én azt gondolom, hogy erre egyébként van társadalmi igény és az agglomeráció számára, a dél-budaiak számára, de azt gondolom, hogy valamennyi budapesti számára az az Egészséges Budapest Program, - amely egyébként négy szuperkórházat irányzott elő – az rendkívül fontos.”

– folytatta gondolatmenetét nem sokkal később ifj. Lomnici Zoltán.

Gyurcsány Ferenc meghallotta az idők szavát, vloggernek állt, videóüzenetekkel próbálja megnyerni a következő szavazókorú generációt.

Több mint egy hét után megszólalt Gothár Péter ügyében a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor, aki a 24.hu-nak azt mondta, azért nem beszélt eddig, mert lezártnak tekintik az ügyet, de nem számítottak a reakciókra.

Pozitív hírek is születtek kulturális területen a héten: Magyar győzelem is született a Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este, Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat. Gera Marinát a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Mi lehet az igazi oka annak, hogy a nyugat-európai elit folyamatosan támadja Magyarországot a pedofilellenes-törvénycsomag miatt? Ezzel is foglalkozott az e heti Civil kör! 2021. július 03.
Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Trombitás Kristóf vendégei az e heti Civil körben Kondor Katalin újságíró, Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Földi László titkosszolgálati szakértő és Vágvölgyi Gergely a vasarnap.hu főszerkesztője voltak. 2021. június 26.
Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

A Civil kör vendégei Őry Mariann, újságíró, ifj. Lomniczi Zoltán, alkotmányjogász, Németh Alajos, Lojzi, rockzenész és Kötter Tamás, író, ügyvéd voltak. 2021. június 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!