2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Civil kör

Civil kör: A Notre Dame leégése nekünk magyaroknak is intő jel

Égi jel, vagy szimpla tűzeset a Notre Dame leégése? Négy szakaszban csaknem háromnegyedével emeli a nővérek és egészségügyi szakdolgozók fizetését a kormány. Ismét az MTVA székházánál követelőzött az ellenzék. A Civil kört adásában Kis Kornélia műsorvezető vendégeivel – Ferencz Orsolya űrkutatóval, Simon János politológussal és ifj. Lomniczy Zoltán alkotmányjogásszal – a már említett témákat véleményezték.

  • Civil kör: A Notre Dame leégése nekünk magyaroknak is intő jel

A székesegyházat érintő tűzeset nem csak a francia egyházat illeti, hanem mindannyiunk, keresztény kulturális örökségünk felbecsülhetetlen értéke – jelentette ki Semjén Zsolt a Hír TV Magyarország élőben című műsorának húsvéti adásában. A miniszterelnök-helyettes szavaira reagálásul az adás meghívottai elmondták meglátásaikat. 

Ferencz Orsolya szerint a legmegrázóbb mozzanat számára az volt, amikor Párizs utcáin sírva, térdre borulva imádkoztak és liturgikus énekeket énekeltek a franciák. „Szét kell választanunk mit tudunk, és a szívünk mit érez „– fogalmazott a tűzeset miatti találgatásokra utalva az űrkutató.

„Az önmagunkba szállás lehetőségét adja ez a gyászos történet” – mondta Simon János. A politológus úgy látja, mivel Macron elnök a tavalyi évben a templom restaurálásra szánt pénzből egy jókora hányadot elvont, emellett bizonyos, hogy rengeteg hiba és mulasztás is történhetett a háttérben.  

„A balesetnek is vannak felelősei. A szándékosságnak és a gondatlanságnak is” – tette hozzá ifj. Lomniczi Zoltán. Az alkotmányjogász szerint egyszerre szólt ez a tűzeset a rombolásról és az újjászületésről.

Az adás folytatásában a vendégek elmondták véleményüket az ellenzék újabb akciójáról, amikor azok ismételten a köztévé székházánál okoztak botrányos perceket.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Sajtóhírek szerint ahhoz, hogy Ukrajna vissza tudja verni a Föderáció támadásait, sürgős katonai támogatásra van szüksége. Ennek megoldására további források biztosítását sürgeti Németország - számolt be a Bild című német napilap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!