2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Tűrni kell, ha hajléktalanba botlunk a lépcsőházban

A „padra fogható” hajléktalanok Józsefvárosban ismét visszatérhetnek a lépcsőházakba. A Pikó András vezette baloldali többség megszavazta, hogy a társasházakban a közös terület életvitelszerű lakhatása már nem számít szabálysértésnek.

  • Budapesti srácok: Tűrni kell, ha hajléktalanba botlunk a lépcsőházban

 

2009-től, a liberális vezetés után valami megmozdult Józsefvárosban: megújultak a parkok, biztonságosabbak lettek a közterületek, sőt a hajléktalanok is eltűntek, de manapság ismét megjelentek és bárki összefuthat velük, aki a Józsefvárosban jár, akik pedig itt élnek, hozzá kell szokniuk, hogy mostantól a lépcsőházakban is összefuthatnak velük. Ami a legrosszabb, hogy semmit sem tehetnek ellene, hiszen a január 30-i képviselő-testületi ülésen a balliberális Pikó András polgármester, valamint Erőss Gábor alpolgármester egy olyan módosítót terjesztett be, hogy

az önkormányzat hatályon kívül helyezi azt rendeleti szabályozást, ami bünteti a közterületen, parkolóban, autóban alvást, lakást, valamint a társasházakban a közös terület életvitelszerű lakhatás céljára történő használását. A módosított rendeletet a Pikó András vezette baloldali többség meg is szavazta.

Erőss Gábor alpolgármester szerint a hajléktalan embereket segíteni kell azzal, hogy lépcsőházakban, autókban élhetik mindennapjaikat.

Pikóék döntése után a lakosság tehetetlen

– erre már Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője hívta fel a figyelmet. Kiemelte, Józsefvárosban mostantól el kell viselni, ha a bejárati ajtó előtt nap mint nap hajléktalanok fogadják őket.

Az önként beköltözők mentesülnek az önkormányzati szabálysértési eljárás alól.

A stábunk által megkérdezett kerületi lakosok egyáltalán nem örülnek a döntésnek.

További témáink:

Jogtalan fizetést vesz fel a XVIII. kerületi polgármester

A baloldali Szaniszló Sándor is felvesz pénzt a polgármesteri fizetése mellé. A XVIII. kerület vezetője az önkormányzati választás után ült be a Budapest Közút felügyelőbizottságába. Vagyonnyilatkozata alapján ezért havonta 151 ezer forintot kap. A jogszabályok szerint a pénzt azonban nem vehetné fel, a 3000 fő feletti települések főállású polgármesterei ugyanis nem vállalhatnak más keresőmunkát és nem lehetnek gazdasági társaságok tagjai sem.

Újabb botrány Kispesten

Újabb botrány Kispesten! Jelképes áron játszottak ki egy önállóan nem beépíthető telket a szocialista vezetésű fővárosi kerületben. A telek egy ismerősnél landolt, jóval a piaci ár alatt, már csak rendeletet kellett hozzá módosítani, de (természetesen) Kispesten ez is sikerült.

Utasítás az autósok sarcolására

Az autósok sarcolására adott utasítást a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője, Gyurcsány Ferenc korábbi testőre. A HírTV birtokába került felvételen Handl Tamás azt mondja, hogy háromszor több büntetést vár el a beosztottjaitól.

Teljes adás:

HírTV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!