2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Budapesti srácok

Budapesti srácok: Óránként 25 ezer forintért „szakértik” a Lánchíd közbeszerzési dokumentumait

A Transparency International Magyarország Karácsony Gergely főpolgármester felkérésére óránként 25 ezer forintért nézik át a Lánchíd közbeszerzési dokumentumait – derült ki a Budapesti srácok című műsorunk pénteki adásából. Bár közpénzből finanszírozzák a Transparency International közreműködését, az erről szóló szerződés hiányzik a Fővárosi Önkormányzat honlapjáról. A fővárosi Fidesz szerint egyszerűen értelmezhetetlen Karácsony Gergely lépése, csak azt látni a balliberális városvezetésről, hogy azt indokolja meg, miért nem történt semmi.

  • Budapesti srácok: Óránként 25 ezer forintért „szakértik” a Lánchíd közbeszerzési dokumentumait

Semmi sem történik a Lánchíddal, a rozsdás, korrodálódó elemek még mindig ugyanúgy állnak, mint májusban, vagy talán még rosszabb állapotban is vannak. A híd alá nézve pedig láthatjuk azt is, hogy a vasbeton szerkezet tartóelmei kilógnak. A közbeszerzést legalább már kiírták, az első ajánlattételi szakasz lezárult, most a négy beérkezett pályázatot értékelik a BKK-nál, a győztessel jövő februárban köthetnek szerződést.

A Lánchidat legutóbb a ’80-as évek végén, azaz több mint 30 éve újították fel. Akkor azt mondták, hogy a következő konstrukció teljes újjáépítés kell, hogy legyen. A főváros szerint erre a szűkös anyagi keretek miatt nincs lehetőség, egyelőre az is kérdéses, hogy mikor indulhat el a beruházás.

Karácsony Gergely és Budapest balliberális vezetése előszeretettel mutogat a kormányra, szerintük a fővárosnak nincs pénze a kivitelezésre, sőt Budapest pénztárcája kong az ürességtől.

Tarlós István volt főpolgármester ugyanakkor elmondta, a felújításra szánt 23,7 milliárd forintnak most is hozzáférhetőnek kell lennie. A Fidesz pedig arra emlékeztetett,

Karácsony Gergely a budapesti kasszát 200 milliárdos tartalékkal vette át, a kormány pedig 6 milliárd forintot biztosít a híd felújítására.

Jelenleg a közbeszerzések értékelése zajlik, Karácsony Gergely pedig felkérte a Transparency Internationalt arra, hogy működjön közbe a projektben. A szervezet szerepe az, hogy minden a versenytisztaságnak, a szabályosságnak megfelelően menjen végbe.

Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi szakértője adásunkban elmondta,

a szakértői díjuk óránként 25 ezer forint.

Bár közpénzből finanszírozzák a Transparency International közreműködését, az erről szóló szerződés hiányzik a Fővárosi Önkormányzat honlapjáról – hívta fel rá a figyelmet Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke. A politikus szerint érthetetlen Karácsony Gergely ebben az ügyben tett lépése.

Úgy tűnik, Karácsony Gergely és csapata „nincs jóban” a hidakkal, ugyanis adásunkból kiderül, hogy a Csömöri úti felüljárón - amióta lezárták - egyetlen kapavágás sem történt. A kormánypárt szerint ez is ékes példája annak, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntéshozói finoman szólva sincsenek a helyzet magaslatán.

Teljes adás:

HírTV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!