2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Budapesti srácok: Gyomorforgató szemétlerakatok a XV. kerületben

Hír TV

2020. január 26., vasárnap 20:55

Újpalota kerületi vezetése 77 millió forintot költene az internetes szemét eltüntetésére, de az útszéli szemétnek nincs gazdája. A Budapesti srácok stábja ezúttal arra világított rá, mit nem tesz meg a főváros XV. kerületének baloldali vezetése az illegális szemétlerakatok felszámolása érdekében.

 

Budapesten kertváros és kertváros között óriási a különbség, főleg, ha a XV. kerületen keresztül vezet az út. Itt illegális szemétlerakatok, balkáni állapotok, elégedetlen és kiábrándult emberek vannak. Ez ma Rákospalota és környéke. A baloldali összefogás polgármestere, a DK-s Németh Angéla 2018 októbere óta polgármester.

Az internetes levélszemét kiiktatására 77 millió forint jut, de a kerületi szemét már nem zavarja annyira a kerületi vezetést, pedig ahogy mondják, Rákospalota többet érdemel.

A polgármester is észlelte a bajt, de csak annyira futotta, hogy decemberben nyugalomra intett, ugyanakkor, aki nyitott szemmel jár, úton-útfélen szemétlerakatot lát.

 
Rákospalotán a vasúti átjáró mellett ilyen roncsoké a terep.
 

Nagy kérdés:

Németh Angélának csak 77 milliós vírusirtókra telik, vagy a szemétszedésre is?

A helyiek azt mondják a szemét nagy résztét más kerületekből hordják át, vagy éppen a közeli cégek borítják le illegálisan a hulladékot.

A Hír TV stábja hiába kérdezte a polgármestert, úgy tűnik, egyelőre nincs megoldás a problémára.

 

További témáink:

3,6 százaléka teljesült az ígéreteknek

A Karácsony Gergely által tett kampányígéreteknek mindössze 3,6 százaléka teljesült hivatali idejének első 100 napja alatt, olvasható az ígéretfigyelő nevű oldalon. A Mi Hazánk Mozgalom szerint Karácsony Gergely megválasztása hiba volt. Az MSZP elégedett a főpolgármester eddigi teljesítményével.

Méheket akar telepíteni a buszmegállókhoz a VIII. kerületi baloldal

Méheket akarnak telepíteni a buszmegállókhoz a 8. kerület balliberális képviselői. Egy klímavédelmi munkaanyagban szerepel az az ötlet, hogy zöldítsék a buszvárókat, a növényekbe pedig tegyenek méhkasokat. A Fidesz helyi szervezete jószándékú, de szakértelem nélküli környezetvédelemnek tartja az ötletet.

Karácsony: Ami fűti a bolygót meg a várost, azt nem támogatjuk

A fűtési szezon még az önkormányzati választás előtt elkezdődött - ezzel magyarázza Karácsony Gergely, hogy idén miért nem kapják meg a 20 ezer forintos rezsitámogatást a fővárosi nyugdíjasok. A juttatást még a kampányban ígérte meg a főpolgármester, a támogatás elmaradásának azonban szerinte semmi köze a klímavészhelyzet elrendeléséhez.

Teljes adás: 

 

 

 Hír TV