2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Budapesti srácok

Budapest két keréken jó, négy keréken rossz?

Maradnak a "Gergely-sávok", az araszolás és így a dugók is a nagykörúton. Többek között ezzel a témával foglalkoztak a Hír TV eheti Budapesti srácok című műsorában.

  • Budapest két keréken jó, négy keréken rossz?

Türelemjáték. Így hívják azt a budapesti társasjátékot, amelyet még lánykori nevén nagykörútnak hívtak– vezette fel a műsor első témáját a Hír TV riportere. Elhangzott, hogy a közlekedési jelzőtáblákon sok bábu van: autósok, bringások, rolleresek, de hogy ki nevet a végén, arra most még nehéz válaszolni.

Ahogy arról a tanévkezdés napján Híradónk is beszámolt igazán nagy volt a forgalom a főváros ezen a szakaszán is, óvodába, iskolába és dolgozni siettek az emberek, vagyis siettek volna, hiszen haladni alig lehetett. A nagykörút négysávos lenne, azonban Karácsony Gergely főpolgármester

még tavasszal a veszélyhelyzet idején különösebb egyeztetés nélkül új kerékpársávokat álmodott a fővárosba.

Wintermantel Zsolt, a BKK igazgatóságának tagja megerősítette azt a tényt, hogy a főpolgármester egy reggel úgy ébredt fel, hogy a nagykörút két szélső sávját átadja a kerékpárosoknak, azonban ezt a döntését nem előzte meg semmiféle szakmai és társadalmi egyeztetés. Az iskolakezdéskor pedig egy fél megoldással próbálta menteni a menthetetlen – mutatott rá Wintermantel, aki stábunknak megjegyezte, hogy a kerékpársávok ötlete nem rossz, de a megvalósításuk nem sikerült. A BKK igazgatósági tagja arra is kitért, hogy

ezt a lépést a közösségi közlekedés fejlesztésével kellene megvalósítani, azonban Karácsony Gergely ezzel az intézkedéssel sokkal többet ártott a kerékpárosoknak, mint amennyit használt.

Csősz Krisztián, a Budapesti Autósok Közösségének alapítója pedig arról beszélt, hogy

az autósok tudatos kiszorítása zajlik éppen a fővárosban.

De a műsorban azt sem hagyhatták szó nélkül, hogy a héten kiderült, miért is nincs a főpolgármesternek valójában jogosítványa. 

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!