2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Rogán Antal: Jól ismert kommunista módszer a populista megbélyegzés

Hír TV

2019. szeptember 1., vasárnap 21:55

Komoly tiszteletlenségnek nevezte Rogán Antal azt, ahogy bizonyos ellenzéki politikusok és ellenzéki újságírók beszéltek, írtak az idős emberekről a 9000 forintos rezsiutalvány kapcsán, hiszen közlése szerint szó sincs szavazatvásárlásról, mert az embereket nem lehet megvenni. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Bayer show-ban kifejtette, a zöld ideológiába becsomagolt kommunizmusnak van alternatívája a nemzeti érdekeket védő jobboldali kormányok formájában.

Rogán Antal szerint a nyugdíjasoknak komoly élettapasztalatuk van, „láttak már mindent pro és kontra”, így leginkább ők tudnak józan ítélőképességgel döntést hozni. A politikus arra reagált, hogy a nyugdíjasoknak járó háromszor háromezer forintos rezsiutalvány kapcsán az ellenzék populizmusról, választási csalásról beszélt, sőt volt olyan ellenzéki képviselőjelölt, aki birkának nevezte az időseket, mert 9000 forintért meg lehet őket vásárolni.

A miniszterelnök kabinetfőnöke a Bayer Zsolt műsorvezetőnek hangsúlyozta, a magyar kormány számára fontos, hogy megbecsülje az időseket és szomorú, hogy az ellenzék erről nem így gondolkodik.

A korábbi években a plusz juttatás az Erzsébet-utalvány volt. A kormánypárti politikus szerint az idén azért rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok, mert fel kellett számolni az Erzsébet-utalvány rendszerét, ugyanis megtámadták azt az Európai Unió bíróságán.

Gyakorlatilag ugyanazokon a papírokon, amiken régen Erzsébet-utalványt nyomtattunk ma rezsiutalványt nyomtatunk. Ez a rezsiutalvány beváltható a gáz- és a villanyszámla kifizetésére. Ez egy gesztus az idős embereknek

– tette hozzá Rogán Antal.

A miniszterelnök kabinetfőnökének közlése szerint a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés sem egyedülálló dolog, bármennyire is ezt próbálja érzékeltetni az ellenzék, az elmúlt években több alkalommal is részesültek a nyugdíjasok a gazdaság jó teljesítményéből.

Azok támadják a kormányt, akik egy havi nyugdíjat vettek el a nyugdíjasoktól és egy havi bért a közszolgáktól az IMF első parancsára

– emlékeztetett a politikus.

A populizmus vádja kapcsán Rogán Antal kifejtette, ez a jelző pont a baloldalra jellemző, hiszen a baloldali politikusok tettek betarthatatlan ígéreteket, amelyeket nem is akartak betartani. Emlékeztetett,

  • 2002-ben mondta Lendvai Ildikó, hogy nem lesz gázáremelés, majd a magyar családok Európa legmagasabb rezsijét fizették
  • Gyurcsány Ferenc 2006-ban 400 ezer új munkahelyet ígért, majd teremtettek 200 ezer új munkanélkülit
  • Gyurcsány Ferenc szintén 2006-ban az adócsökkentés kormányáról beszélt, de Európa legmagasabb személyijövedelem-adókulcsa mellé az alapvető élelmiszerek áfáját is megemelték.

Rogán Antal jól ismert kommunista módszernek nevezte azt, hogy „meg kell vádolni az ellenfelet azzal, amit valójában te magad csinálsz”.

A baloldal kormányon populista ígéreteket tett, amiket esze ágában nem volt betartani, ezzel szemben meg kell nézni az Orbán-kormány teljesítményét a miniszterelnök kabinetfőnöke szerint. Példaként hozta fel, hogy

  • 2010 óta több, mint 800 ezer új munkahely jött létre, tehát időarányosan létrejöhet a tíz év alatt egymillió új munkahely,
  • sikerült kirángatni az országot a gazdasági csődhelyzetből és most már évek óta gazdasági növekedés van.
  • volt ígéret adócsökkentésre, a kormány pedig nem csak a gyermekes családoknak vezetett be jelentős adókedvezményt, hanem levitte az adókulcsot az egyik legalacsonyabbra egész Európában.

Rogán szerint jól látható, hogy a baloldal „szakértői” gazdaságpolitikája csak ígéretekből állt, ezzel szemben az Orbán-kormány nem csak azt mondta, hogy lesz rezsicsökkentés, hanem meg is csinálta azt.

A politikus szerint napjainkban egy olyan ideológiai küzdelem zajlik, amelyben egymással szemben áll a jobboldal, valamint a zöld ideológiában becsomagolt kommunizmus. Úgy fogalmazott, ez a zöld ideológia olyan, mint a görögdinnye, kívülről zöld, de belülről piros, az európai zöldek gazdaságpolitikai programja színtiszta kommunizmus, hiszen államosításról, magas adókról, segélyek fizetéséről és alapjövedelemről szól.

Teljes beszélgetés:

Hír TV