2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Bayer show

Rogán Antal: Jól ismert kommunista módszer a populista megbélyegzés

Komoly tiszteletlenségnek nevezte Rogán Antal azt, ahogy bizonyos ellenzéki politikusok és ellenzéki újságírók beszéltek, írtak az idős emberekről a 9000 forintos rezsiutalvány kapcsán, hiszen közlése szerint szó sincs szavazatvásárlásról, mert az embereket nem lehet megvenni. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Bayer show-ban kifejtette, a zöld ideológiába becsomagolt kommunizmusnak van alternatívája a nemzeti érdekeket védő jobboldali kormányok formájában.

  • Rogán Antal: Jól ismert kommunista módszer a populista megbélyegzés

Rogán Antal szerint a nyugdíjasoknak komoly élettapasztalatuk van, „láttak már mindent pro és kontra”, így leginkább ők tudnak józan ítélőképességgel döntést hozni. A politikus arra reagált, hogy a nyugdíjasoknak járó háromszor háromezer forintos rezsiutalvány kapcsán az ellenzék populizmusról, választási csalásról beszélt, sőt volt olyan ellenzéki képviselőjelölt, aki birkának nevezte az időseket, mert 9000 forintért meg lehet őket vásárolni.

A miniszterelnök kabinetfőnöke a Bayer Zsolt műsorvezetőnek hangsúlyozta, a magyar kormány számára fontos, hogy megbecsülje az időseket és szomorú, hogy az ellenzék erről nem így gondolkodik.

A korábbi években a plusz juttatás az Erzsébet-utalvány volt. A kormánypárti politikus szerint az idén azért rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok, mert fel kellett számolni az Erzsébet-utalvány rendszerét, ugyanis megtámadták azt az Európai Unió bíróságán.

Gyakorlatilag ugyanazokon a papírokon, amiken régen Erzsébet-utalványt nyomtattunk ma rezsiutalványt nyomtatunk. Ez a rezsiutalvány beváltható a gáz- és a villanyszámla kifizetésére. Ez egy gesztus az idős embereknek

– tette hozzá Rogán Antal.

A miniszterelnök kabinetfőnökének közlése szerint a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés sem egyedülálló dolog, bármennyire is ezt próbálja érzékeltetni az ellenzék, az elmúlt években több alkalommal is részesültek a nyugdíjasok a gazdaság jó teljesítményéből.

Azok támadják a kormányt, akik egy havi nyugdíjat vettek el a nyugdíjasoktól és egy havi bért a közszolgáktól az IMF első parancsára

– emlékeztetett a politikus.

A populizmus vádja kapcsán Rogán Antal kifejtette, ez a jelző pont a baloldalra jellemző, hiszen a baloldali politikusok tettek betarthatatlan ígéreteket, amelyeket nem is akartak betartani. Emlékeztetett,

  • 2002-ben mondta Lendvai Ildikó, hogy nem lesz gázáremelés, majd a magyar családok Európa legmagasabb rezsijét fizették
  • Gyurcsány Ferenc 2006-ban 400 ezer új munkahelyet ígért, majd teremtettek 200 ezer új munkanélkülit
  • Gyurcsány Ferenc szintén 2006-ban az adócsökkentés kormányáról beszélt, de Európa legmagasabb személyijövedelem-adókulcsa mellé az alapvető élelmiszerek áfáját is megemelték.

Rogán Antal jól ismert kommunista módszernek nevezte azt, hogy „meg kell vádolni az ellenfelet azzal, amit valójában te magad csinálsz”.

A baloldal kormányon populista ígéreteket tett, amiket esze ágában nem volt betartani, ezzel szemben meg kell nézni az Orbán-kormány teljesítményét a miniszterelnök kabinetfőnöke szerint. Példaként hozta fel, hogy

  • 2010 óta több, mint 800 ezer új munkahely jött létre, tehát időarányosan létrejöhet a tíz év alatt egymillió új munkahely,
  • sikerült kirángatni az országot a gazdasági csődhelyzetből és most már évek óta gazdasági növekedés van.
  • volt ígéret adócsökkentésre, a kormány pedig nem csak a gyermekes családoknak vezetett be jelentős adókedvezményt, hanem levitte az adókulcsot az egyik legalacsonyabbra egész Európában.

Rogán szerint jól látható, hogy a baloldal „szakértői” gazdaságpolitikája csak ígéretekből állt, ezzel szemben az Orbán-kormány nem csak azt mondta, hogy lesz rezsicsökkentés, hanem meg is csinálta azt.

A politikus szerint napjainkban egy olyan ideológiai küzdelem zajlik, amelyben egymással szemben áll a jobboldal, valamint a zöld ideológiában becsomagolt kommunizmus. Úgy fogalmazott, ez a zöld ideológia olyan, mint a görögdinnye, kívülről zöld, de belülről piros, az európai zöldek gazdaságpolitikai programja színtiszta kommunizmus, hiszen államosításról, magas adókról, segélyek fizetéséről és alapjövedelemről szól.

Teljes beszélgetés:

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket "likvidálták" - közölte vasárnap az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtószolgálata.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!