2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Kormányinfó: 9 ezer forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Indoklásul azt mondta, hogy minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság, amiből az idősebb korosztálynak is részesednie kell.

  • Kormányinfó: 9 ezer forintos rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

A kormány augusztus 21-i üléséről tartott tájékoztatót Gulyás Gergely. 

A kormány sok, fontos és jó döntést hozott

- mondta a miniszter. 

A tárcavezető bejelentette, a várakozásoknál jobban teljesít a magyar gazdaság, ezért a kormány úgy döntött, hogy

az idei évben 9000 forintot rezsiutalvány formájában valamennyi nyugdíjasnak biztosítani fog.

Ezt a nyugdíjasok szeptember 31-ig megkapják.

A 9000 forintos rezsiutalvány március 31-ig használható fel, ebből gáz- és áramszámla fizethető. 

Gulyás Gergely kiemelte,

a kormány nyugdíjprémiumot is fog fizetni és nyugdíj-kiegészítés kifizetésére is sor kerül. 

A részleteket a következő napokban fogják ismertetni a közvéleménnyel. 

Aki 2019. január 1 és július 31. között legalább három hónapig állt közfoglalkoztatotti jogviszonyban és ez augusztus 1-ig fennáll, ők összesen nettó 54 forint egyszeri plusz juttatásban részesülnek

- jelentette be a politikus. A juttatásban 99 ezer ember fog részesülni. 

A felsőoktatás az ITM-hez kerül

A felsőoktatás irányítása az Emmitől átkerül az Innováció és Technológiai Minisztériumhoz. Gulyás Gergely elmondta, a hatékony kutatás és innováció feltételeit az ITM-nél sikerült biztosítani. 

A területet Bódis József államtitkár fogja vezetni, ami immár egységesen at ITM irányítása alatt fog állni. 

A közoktatási területet megerősítik

A közoktatást államtitkári rangban az eddigi helyettes államtitkár, Maruzsa Zoltán felügyeli majd

- közölte Gulyás Gergely. A kormány szerint azok a feladatok, amelyek a közoktatás előtt állnak, mint a nemzeti alaptanterv, vagy a nyelvtudás minőségének javítása önmagában indokolja, hogy vissza kell térni ahhoz, a rendszerhez, ahol a közoktatást államtitkár felügyeli. 

Az új kézilabda-csarnokról

A közelgő férfi kézilabda-Eb-re egy új sportcsarnokot épít a kormány, a közbeszerzési eljárás folyamatban van. Gulyás Gergely közlése szerint a legolcsóbb ajánlat nyer, de a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a fő vállalkozói szerződés összege nem haladhatja meg a 100 milliárd forintot.

A megvalósítás költsége 101,5 milliárd forintnál több nem lehet. 

A kormány szerint az új csarnokkal Budapest gazdagabb lesz. 

Az új csarnoknak több mint 20 ezer főt kell befogadnia

– hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Új filmügyi kormánybiztos

Káel Csaba személyében szeptembertől új filmügyi kormánybiztost nevez ki a kormány. Gulyás Gergely elmondta, a Művészetek Palotája vezérigazgatója alkalmas arra, hogy eleget tegyen a kormánybiztosi feladatok ellátásának a Müpa vezetése mellett is.

A miniszter úgy fogalmazott, az Andy Vajna halálával keletkezett űrt próbálják betölteni.

Magyarország minden világhatalommal jó viszonyra törekszik

Magyarországnak általános külpolitikai célja, hogy a világ vezető hatalmaival jó viszonyt ápoljon, és ez az év is bizonyítéka annak, hogy ez sikerült - mondta Gulyás Gergely.

Orbán Viktor miniszterelnök idén tárgyalt már Donald Trump amerikai elnökkel Washingtonban, hétfőn Angela Merkel német kancellár látogatott Magyarországra, remélhetőleg Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is még idén sor kerülhet egy közvetlen találkozóra, és Kínával is jó viszonyt ápol Magyarország.

A német kancellár hétfői soproni látogatásával kapcsolatban Gulyás Gergely örömét fejezte ki, hogy Angela Merkel világossá tette, a visegrádi együttműködés Európa egészének érték, és elismerően beszélt az EU-s pénzek magyarországi felhasználásáról, ami a miniszter szerint rendkívüli fontosságú az új, hétéves uniós költségvetés elfogadása előtt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!