2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Dobrev Klára rasszistának nevezte a Fideszt

2019. augusztus 28., szerda 18:24

A DK EP-képviselője ugyanakkor a Jobbikkal való összefogást már nem tartja aggályosnak. Deutsch Tamás szerint Dobrev Klára nemcsak a Fideszt, hanem annak támogatóit is sértegette.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP képviselője, azzal kampányol, hogy szerinte a nyugdíjasoknak adott 9000 forintos plusz juttatással csak a szavazatukat akarják megvásárolni. Keddi lakossági fórumának egy pontján pedig rasszistának nevezte a Fideszt.

„A Fidesznek egyetlenegy baja van, mert pontosan tudja, hogy ez a rend Európában. Aki szélsőséges, aki populista, aki rasszista, aki kirekesztő annak nincsen helye az európai demokráciában, úgyhogy egyetlen baja van ezzel, hogy meztelen a király, hogy az Európai Parlament jelentős része rájött arra, hogy igen Orbán és pártja odavaló.”

Míg a Gyurcsány párt politikusa a nagyobbik kormánypártot szélsőségesnek és kirekesztőnek tartja addig a többször antiszemita botrányba keveredett Jobbikkal való összefogást már nem tartja aggályosnak.

Gyurcsányné ott folytatja, ahol Bangóné az Európia Parlamenti választások kampányában abbahagyta a hőbörgését - hangsúlyozta Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője szerint Dobrev Klára nemcsak a Fideszt, hanem annak szavazóit sértegette.

Hír TV