2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

A nyugdíjasokat sértegeti a DK

Hír TV

2019. augusztus 27., kedd 17:34

Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő "patkányozása" után újabb állatos hasonlatot talált az ellenzék. Balla István, a DK komáromi önkormányzati képviselőjelöltje közösségi oldalán birkának titulálta a Fidesz támogatóit, illetve közvetve minden nyugdíjast. A helyi Fidesz közleményben tiltakozik a gyűlöletkeltés ellen.

Csökkent a birkahús ára, már csak 9000 forintba kerül egy szavazat. – ezekkel a szavakkal osztott meg egy bejegyzést Balla István, a DK komáromi önkormányzati képviselőjelöltje a közösségi oldalán. A Gyurcsány-párti politikus a kijelentéssel a kormány nyugdíjasok számára folyósított 9000 forintos rezsiutalványára célzott, de közvetetten a Fidesz-szavazókat is minősítette.

Nem ez az első eset, hogy állatias hasonlattal él az ellenzék. Áprilisban az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó az ATV-ben arra a kérdésre, hogy miért nő a kormánypártok támogatottsága azt felelte: sok a patkány Magyarországon.

A komáromi Fidesz egy közleményben reagált a DK-s képviselőjelölt megnyilvánulására, amelyben felszólították Balla Istvánt, valamint az őt támogató ellenzéki pártokat, hogy haladéktalanul kérjenek bocsánatot a komáromiaktól. Követelik továbbá, hogy azonnal hívják vissza a Gyurcsány-párti politikust a jelöltségtől. Azt írták: "Az ilyen megnyilvánulásnak nincs helye sem a magyar, sem a komáromi közéletben."

A Fidesz frakcióvezető-helyettese minősíthetetlennek nevezte a DK-s politikus megnyilvánulását. Böröcz László szerint fontos, hogy mindenkinek megadjuk a tiszteletet.

Hír TV