2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Bayer show

Kálomista Gábor: A baloldali kettős mércét felelevenítő film, hamarosan a mozikban

  • Kálomista Gábor: A baloldali kettős mércét felelevenítő film, hamarosan a mozikban

A Bayer show első felében a műsorvezető Bayer Zsolt, a tőle jól megszokott stílusban elemezte az elmúlt napok bel- és külpolitikai eseményeinek gyöngyszemeit.

Az adás második felében Kálomista Gábor filmproducer volt Bayer Zsolt vendége, akivel a 15 éves őszödi beszédről, az azóta is aktívan politizáló Gyurcsány Ferencről és a történteket felelevenítő filmről is szó esett.

„Ami engem megdöbbent, hogy ugyanez az ember most honnan tudjam, hogy az hazugságbeszéd volt vagy igazságbeszéd, honnan tudom, hogy most, mikor gyakorlatilag a baloldal élére állt, hogy most igaz-e, amit mondd? Annak a veszélye megint benne van ebben a történetben, hogy akkor megint el fogja mondani, nem Őszödön, máshol. (…) Nem hiszem, hogy a magyar közéletben helyes, hogy ilyen emberek még egyáltalán részt vesznek.”

- hívta fel a figyelmet Kálomista Gábor.

Kálomista Gábor arról is beszélt a műsorban, hogy miért külföldi rendezőt választottak a film elkészítéséhez, aki külső szemlélőként látta a kapcsolatot az amerikai és a magyar események között. Hiszen a Donald Trump volt amerikai elnök beszédét a Capitolium ostroma és Donald Trump eltávolítása követte.

Hazánkban ugyanakkor Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és őszödi beszéde, valamint az azt követő események sem voltak elegendőek ahhoz, hogy mára ne legyen a politika aktív szereplője. Az ebben rejlő kettős mércére mutatott rá a filmproducer.

„Ez egy film és egy film akkor működik, ha jó. Ha rossz film, abba bármilyen üzenetet el lehet helyezni, nem nézik meg. Tehát ennek jónak kell lennie.”

- tette hozzá Kálomista Gábor filmproducer.

„Ez a valóságon alapul és majd a néző eldönti, hogy merre befolyásolja. Egyébként az egészen biztos, hogy ennek a filmnek komoly nemzetközi visszhangja is lesz. (…)”

- folytatta Kálomista Gábor.

A film alapjául szolgáló dokumentumok bárki számára hozzáférhetőek, amiből Kálomista Gábor arra is következtetett:

„Azon versenyezni, hogy hol volt több áldozat, a rendőröknél vagy a civileknél az valami akkora ostobaság, amit el nem tudok mondani, tehát amit mi nap hallottunk Dobrev Klára szájából. (…)”

 

Azzal kapcsolatban, hogy a balliberális kommentálók serege, milyen módokon támadja a filmben szereplő színészeket, tekintsék meg teljes adásunk:

HírTV

 

Kapcsolódó anyagok:

Itt a Gyurcsány hazugságbeszédéről készülő film első előzetese!

Nem csak a szeme világát, mindenét elveszítette Nagy László 2006-ban

Civil kör: Tizenöt éves az őszödi beszéd, Gyurcsány még mindig a közéletben. Miért?

Troll: 2002 óta Gyurcsány Ferencről szól a balliberális oldal

Kocsis Máté: Gyurcsány és Dobrev, most már tényleg elég volt!

Schiffer András: Ez a politikai gátlástalanság iskolapéldája

Dr. Futó Barnabás: A 15 éve tüntetők soha nem fogják elfelejteni a fizikai és mentális fájdalmakat

Dobrev Klára eltagadja a 2006-os rendőrterror valódi arcát

Így falaz a szivárványkoalíció Gyurcsánynak

Felelevenítjük a 15 éve elhangzott őszödi hazugságbeszéd legerősebb mondatait

További epizódok

Bayer show - Németh Szilárd: Hiszek abban, hogy az EU túléli ezeket a senkiháziakat + videó

Bayer show - Németh Szilárd: Hiszek abban, hogy az EU túléli ezeket a senkiháziakat + videó

Komoly beavatkozás történik Brüsszelből a magyar döntéshozatalba, el akarják venni az életünket és a hazánkat. 2023. november 26.
Orbán Balázs: Csak azok tartózkodhatnak itt, akiket a magyarok akarnak, hogy itt tartózkodjanak + videó

Orbán Balázs: Csak azok tartózkodhatnak itt, akiket a magyarok akarnak, hogy itt tartózkodjanak + videó

A miniszterelnök politikai igazgatója kifejtette: a vendégmunkások csak a munkavégzés idejéig lehetnek itt, ez hozzájárul a gazdaság teljesítményéhez. 2023. november 19.
Földi László: Az arab világ évtizedekkel ezelőtt elkezdte elfoglalni Európát + videó

Földi László: Az arab világ évtizedekkel ezelőtt elkezdte elfoglalni Európát + videó

Az a fajta erőtér, amelyet olajdollárnak hívnak, az az arab világnak a gazdasági erőtere. Amit látni lehet, az nem egy vízió, nem egy összeesküvés-elmélet, hanem egy évtizedekkel ezelőtt racionálisan végiggondolt élettér-keresés - hívta fel rá a figyelmet Földi László titkosszolgálati szakártő a Bayer show-ban. 2023. november 12.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!