2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Dr. Futó Barnabás: A 15 éve tüntetők soha nem fogják elfelejteni a fizikai és mentális fájdalmakat

  • Dr. Futó Barnabás: A 15 éve tüntetők soha nem fogják elfelejteni a fizikai és mentális fájdalmakat

Dobrev Klára büszke férje őszödi beszédére. Szerinte 15 éve a budapesti demonstrációkon több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető. Mit mutatnak pontosan a jegyzőkönyvek, tanúvallomások?

Dr. Futó Barnabás ügyvéd, aki több áldozat jogi képviseletét is ellátta, Trombitás Kristóf műsorvezető vendége volt, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Azt szeretném hozzáfűzni az előzőekhez, amit Dobrev Klára mondott, én több büntetőeljárásban részt vettem, felvételeket láttam, egyetlenegy rendőrt nem láttam, aki megsérült volna, nem, hogy több, egyetlenegyet sem. (…) Egyetlenegyet nem láttam, pedig elég sok büntetőügyben részt vettem.”

- hangsúlyozta már a műsor kezdetén Dr. Futó Barnabás ügyvéd.

„Egyetemistákat kiemeltek rendőrök a tüntető tömegből. Ezek az egyetemisták azért tüntettek gyakorlatilag, hogy ők hallották Gyurcsány beszédét, Gyurcsány őszödi beszédét és annak adtak hangot a tüntetésen, hogy mondjon le Gyurcsány Ferenc. Azonban sajnálatos módon ugye ez nem történt meg és helyette őket kiemelték a tömegből, őrizetbe vették, előállították, aztán a bíróság elé kerültek ezek az egyetemista fiatalok és az ügyészség azt kérte, hogy előzetes letartóztatásukat rendelje el a bíróság, mert az ügyészség szerint csoportosan felfegyverkezve, hivatalos személy elleni erőszakot követtek el ezek a fiatalok.”

- emlékezett vissza Dr. Futó Barnabás ügyvéd, az akkor történtekre.

Arról, hogy pontosan milyen folyamatos kínzásoknak vetették alá ezeket az egyetemistákat, az ott eltöltött néhány napjuk alatt, tekintsék meg teljes adásunk:

HírTV

 

Kapcsolódó anyagok:

Dobrev Klára eltagadja a 2006-os rendőrterror valódi arcát

Így falaz a szivárványkoalíció Gyurcsánynak

Századvég: Az ellenzéki ígéretekkel ellentétben egyre több körzetben születnek majd háttéralkuk

Gyurcsány Ferencet felbosszantotta Orbán Viktor Facebook-bejegyzése

Plusz-mínusz: A 15 éve mozdulatlan baloldal

Hollik Gyurcsánynak: csávókám, tudod mi van nagyon lent?

Itt a Gyurcsány hazugságbeszédéről készülő film első előzetese!

Felelevenítjük a 15 éve elhangzott őszödi hazugságbeszéd legerősebb mondatait

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!