2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Sajtóklub 08:05

Bayer show

Gulyás Gergely: Ha egy amerikai politikus külföldről fogad el pénzt, börtönbe kerül

Az Európai Bizottság arra vár, hogy pénzmegvonással meg lehet-e buktatni egy kormányt, jelesül a lengyelt. Ha igen, akkor Magyarország továbbra sem kapja meg a neki járó uniós forrásokat? A Bayer show vendége volt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki beszélt arról a botrányról is, hogy miként akarták a tengerentúlról megbuktatni Orbán Viktor kormányát a tavalyi választáson.

  • Gulyás Gergely: Ha egy amerikai politikus külföldről fogad el pénzt, börtönbe kerül

A Miniszterelnökséget vezető miniszter felidézte: az Országgyűlés tavasszal elfogadta az Európai Bizottsággal egyeztetett igazságügyi csomagot. Ennek ellenére Brüsszel tovább akadályozza, hogy hazánk hozzájuthasson a minket megillető forrásokhoz.

Méltatlan módon húzzák az időt és tesznek föl egészen nevetséges és súlytalan kérdéseket

- tette hozzá.

Gulyás Gergely meggyőződése, ha a lengyelországi választásokon a jelenleg is kormányzó koalíció pártjai nyernek, akkor a magyar igazságszolgáltatás hirtelen függetlenné válik és ezt a bizottság is elfogadja majd. 

Ennek a vitának semmi köze a joghoz, nyers, brutális hatalmi küzdelem van

- szögezte le. 

A kancelláriaminiszter szerint, ha a jelenlegi a Morawiecki-kormány helyett a Donald Tusk vezette Polgári Platform kerülne hatalomra Lengyelországban, akkor nem maradna Európában olyan kormány, amelyre Magyarország egy kiélezett vitában számíthatna. 

Leendő klubtagok nem sértegethetnek klubtagokat

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a svédeknek tisztázniuk kellene, hogy van-e okuk a NATO csatlakozásra. Hozzátette: azzal, hogy megkérdőjelezték a magyar demokráciát, lerombolták a tiszteletet a két állam között.

Az nem normális dolog, hogy valaki, aki nem tagja egy klubnak oda be akar lépni, de ahol a szabályzat szerint világosan valamennyi klubtagnak a belépést jóvá kell hagyni, az egyik klubtagot alaptalanul és durván sértegeti, ez nem helyes. Ezért ilyenkor - legalábbis - illene elnézést kérni

- jelentette ki.

Az amerikai polip

Az Egyesült Államok hosszú évek óta nyíltan beavatkozik a magyar belpolitikai életbe. A Magyar Nemzetnek az idehaza működő amerikai polipot bemutató cikksorozatával kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta: 

a külföldről érkező források nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A tárcavezető kiemelte, senki nem gondolhatja, hogy csak úgy, emberbaráti szeretetből támogatja valaki a baloldali ellenzéket.

Az, hogy több mint 3 milliárd forintot Amerikából folyósítsanak annak érdekében, hogy a választásokon az ellenzék jobban szerepelhessen, adott esetben megnyerje a választást és kormányra kerülhessen, ez olyan botrány, hogy azoknak semelyik, a saját szuverenitására adó ország közéletében nem lenne szabad, hogy helye legyen még, akik ezeknek a pénzeknek a kiosztásában, átvételében és felhasználásában közreműködtek.

- mutatott rá. 

A tárcavezető azt is megjegyezte: ellenkező esetben, ha egy amerikai politikus külföldről fogad el pénzeket, ott már börtönben lenne az illető.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!