2022. 12. 04. Vasárnap Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Bayer show

Gulyás Gergely: Az európai gazdaság iszonyatosan megsínyli a szankciókat, Oroszország pedig nyer rajta

A háborús szankciók bevezetése óta Európa gazdasága gyengült, ezzel szemben Moszkva erősödött - hívta fel rá a figyelmet Gulyás Gergely a Bayer show-ban. A Miniszterelnökséget vezető miniszter rámutatott: Oroszország soha ilyen áron nem tudta értékesíteni még a földgázt és a kőolajat, mint most.

  • Gulyás Gergely: Az európai gazdaság iszonyatosan megsínyli a szankciókat, Oroszország pedig nyer rajta

Az Európai Unió egyhangú döntéséhez járult hozzá Magyarország, amikor a déli országoknak gyors gazdasági segítségre volt szükségük a koronavírus-járvány miatt - hangsúlyozta a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely felhívta a figyelmet arra, hogy hazánk nélkül ez a segítségnyújtás nem jöhetett volna létre.

„Az Európai Unióban nincs vétójog, hanem egyhangúlag kell hozni a döntéseket. Tehát hogyha valaki nem adja a hozzájárulását egy döntéshez, akkor az a döntés nem születik meg. Jogi értelemben nem vétó, hanem közös döntéshozatal, ezekben az ügyekben legalábbis, itt ezt a hozzájárulást mi valóban a bizottsági elnök kérésére megadtuk, ezt követően a déli országok megkapták ezt a pénzt, és látszik, hogy Lengyelország és Magyarország pedig a mai napig azért küzd, hogy olyan kritériumoknak is megfeleljen, amelyet egyébként senki máson nem kértek számon”

– mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A háborús szankciók bevezetése óta Európa gazdasága gyengült, ezzel szemben Moszkva erősödött

- folytatta a tárcavezető. A politikus úgy fogalmazott: Oroszországnak hasznot hoztak a szankciók, hiszen soha ilyen áron nem tudta értékesíteni még a földgázt és a kőolajat, mint most.

Az európai gazdaság iszonyatosan megsínyli ezeket a szankciókat, Oroszország nyer rajta, Európa pedig a vesztese ennek. Akkor miért csináljuk? – tette fel a kérdést.

A miniszter Putyin mozgósításáról is beszélt. Kiemelte: hazánk álláspontja továbbra is az, hogy minél előbb béke legyen.

„Minél előbb békét kell teremteni, és béke nem köttethet úgy, hogy Európa és főleg az Egyesült Államok nincs ott a tárgyalóasztalnál. Ezt látni kell, ez a realitás”

– tette hozzá.

A miniszter a nemzetközi jog megsértéseként utalt a háborúra, egyúttal elfogadhatatlannak tartotta azt is, hogy Európa korábban nem szólalt fel a nemzetiségi jogok tiszteletben tartása érdekében.

Teljes adás:

További epizódok

Bayer show - Kósa Lajos: Életveszélyes, amit a baloldal művel

Bayer show - Kósa Lajos: Életveszélyes, amit a baloldal művel

Életveszélyes, amit a baloldal művelt az amerikai pénzek ügyében - erről Kósa Lajos beszélt a Bayer Showban. 2022. november 27.
Bayer show - Kovács Zoltán: Az európai baloldal valójában nem akar velünk megállapodni

Bayer show - Kovács Zoltán: Az európai baloldal valójában nem akar velünk megállapodni

A Bayer Zsolt vendége Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár volt. 2022. november 20.
Bayer show - Varga Judit: A világ nagyon bonyolulttá vált, hiányzik belőle a józanság

Bayer show - Varga Judit: A világ nagyon bonyolulttá vált, hiányzik belőle a józanság

Varga Judit igazságügyi miniszter volt a Bayer show vendége. 2022. november 13.

Legfrissebb híreink

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Globál: Transzatlanti kereskedelmi háború?

Háborús nyerészkedéssel vádolják az Egyesült Államokat az Atlanti óceán innenső partján. Amerika nemcsak a négyszeres áron szállított cseppfolyósított gáz, de a megugrott fegyvereladások miatt is sokat profitál a háborúból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: Az elítélt árnyékminiszter tollba mondta Brüsszelben a DK által kitalált rágalmakat

Deutsch Tamás: Az elítélt árnyékminiszter tollba mondta Brüsszelben a DK által kitalált rágalmakat

Az Európai Parlamentben általánossá vált, hogy tényfeltáró delegációkat menesztenek Magyarországra és Lengyelországba, ami méltatlan az európai együttműködéshez – hívta fel rá a figyelmet Deutsch Tamás a Bayer show-ban. A Fidesz európai parlamenti képviselője azt pedig különösen méltatlannak nevezte, ahogy a hazánkban történő vizsgálódásokat szervezik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!