2021. január 28.,
csütörtök, Károly, Karola napja

Dr. Kollár Lajos: Nem szabad úgy kezelni a járványt, mintha vége lenne

Hír TV

2020. július 5., vasárnap 21:55

Dr. Kollár Lajos miniszteri tanácsadó, egyetemi tanár volt Bayer Zsolt vendége, a kissé rendhagyó, nyári szünet előtti utolsó adás alkalmával.

Előtte azonban László Imre 11. kerületi DK-s polgármester névmemóriájáról vagy éppen történelmi tájékozatlanságáról, a klasszikus zene egyesek által rasszista megnyilvánulásként történő megbélyegzéséről, valamint több, George Floyd tragikus halálát követő, ám ahhoz egyre kevéssé köthető eseményről is szó esett, a Bayer Zsolttól jól megszokott stílusban.

A műsor második felében Dr. Kollár Lajos miniszteri tanácsadó, egyetemi tanár beszélt a magyar kormány és a környező országok járványkezeléséről, valamint az elkövetkezendő időszak várható eseményeiről.

„Úgy gondolom, hogy a második hullámról korai beszélni, nem tudjuk, hogy lesz, nem lesz, nincsenek rá adataink. Én, amikor zajlott igazán a járvány, akkor is azt mondtam, hogy csak arról beszéljünk, amiről bizonyítékaink vannak. Számokról tudunk, fertőzési számokról, Magyarországon és külföldön. Én azt gondolom, hogy az első hullámnak lesznek még ilyen kis „spike”-jai, ilyen sporadikus fellángolásai. Ezt látjuk egyébként a környező országokban és sajnos Magyarországon is.”

- jegyezte meg Dr. Kollár Lajos miniszteri tanácsadó, egyetemi tanár.

„Az első harc, az első csata, azon túl vagyunk és azt gondolom, hogy nagyon jól kezeltük ezt a kérdést.”

- tette hozzá később a miniszteri tanácsadó.

„Én azt gondolom, hogy Magyarországon, hogy ennyire jól sikerült átvészelni az első hullámot az egyértelműen annak volt köszönhető, hogy az EMMI minisztere, illetve az Államtitkárság időbe észlelte, hogy itt tényleg nagy baj lehet és nagyon korán meghozta azokat az intézkedéseket, ami részben az egészségügyet érintette és a kormányzat, a törzs haladéktalanul megtette azokat a rendészeti intézkedéseket - kontaktusok kerülése, bezárások, stb. Ha megnézzük, Európában leghamarabb mi csináltuk, hetekkel korábban.”

- hangsúlyozta Dr. Kollár Lajos.

Hír TV

x
Rendkívüli hír