2022. 09. 28. Szerda Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Kék hírek

Mesterségesen próbálnak esőt előidézni Kínában

Kínában hőhullám pusztít, és az aszály is nagy, ezért a kínai hatóságok mesterséges módon próbálják előidézni az esőt Közép- és Délnyugat-Kína egyes részein.

  • Mesterségesen próbálnak esőt előidézni Kínában

A Jangce-folyó vízállása negatív rekordot döntött, egyes szakaszokon a megszokott csapadékmennyiség fele esett csak. A hatóságok közlése szerint a vízenergia-tározók akár a felére is csökkenhetnek. Az áramszolgáltatókat azonban megnövekedett nyomás alá helyezi a légkondicionáló berendezések iránti megnőtt kereslet – írja a BBC alapján az Index. 

Annak érdekében, hogy felvegyék a harcot az aszállyal és a vízhiánnyal, számos tartományban lőttek fel vegyi anyagokat szállító rakétákat az égbe. Ezen erőfeszítéseket azonban jelentősen gátolja, hogy nincs felhőzet az égen.

Szecsuánban és a szomszédos tartományokban a 40 Celsius-fokot is meghaladta a hőmérséklet, ennek ellenére a hatóságok arra kérték a kormányhivatalokat, hogy a légkondicionáló berendezéseket legfeljebb 26 fokra állítsák, a munkavállalóknak pedig a lépcsőt kellene használniuk a lift helyett. 

A helyi média jelentése szerint a több mint ötmillió főt számláló Dazhou városában háromórás áramkimaradások is voltak. A tartománybeli gyáraknak le kellett csökkenteniük a termelést, de akár teljesen le is kellett állítaniuk a munkát annak érdekében, hogy a háztartások áramellátása biztosítva legyen. 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Látni és látszódni fontos a közutakon

Látni és látszódni fontos a közutakon

Aki autóba ül az biztosan tudja, hogy a fék, a fényszórók, az irányjelzők, az ablakmosó, és az ablaktörlő ellenőrzése a legfontosabb indulás előtt. Különösen ilyenkor, amikor szürke idő van, és az utak is csúszósak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!