2022. 01. 25. Kedd Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Kék hírek

Másodfokon folytatódik a biatorbágyi családirtó büntetőügye

A Pest Megyei Főügyészség 2020. év augusztusában emelt vádat egy, az elkövetéskor 21 éves biatorbágyi lakos férfival szemben, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A Budapest Környéki Törvényszék 2021. október 14-én kihirdetett határozatával a vádlottat bűnösnek mondta ki a váddal megegyezően több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, és őt 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban a szabadságvesztés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A megállapított tényállás szerint a vádlott kábítószer okozta szorongás állapotában 2019. június 17-én a reggeli órákban a biatorbágyi családi házukban rátámadt a 18 éves húgára, őt megütötte, megrúgta, majd a földre került testvérét hosszasan fojtogatta, aki ennek következtében elájult.

Amikor a vádlott észlelte, hogy a testvére még él, magához vett egy kést, azzal a húgát nyakon szúrta, aki a vénás vérzéstől megfulladt. A vádlott a holttestet a fürdőszobába rejtette.

Ezt követően hamis SMS üzeneteket küldött édesanyjának, aki egy ismerősét küldte a családi házhoz, de a vádlott nem engedte be őt. Erről értesülve az édesanya az ingatlanhoz ment, ismerősével befeszítették az ajtót. A házba lépve az édesanya felfedezte a lánya holttestét. Ekkor a rejtőzködő vádlott hátulról megkísérelte megfojtani az édesanyját, azonban annak kísérője a dulakodás hangjaira megjelent. Ekkor a vádlott őt is megtámadta, azonban az ismerős a nála lévő feszítővassal védekezett, majd a vádlott édesanyját kimenekítette a házból, miközben a vádlott a helyszínről elmenekült. Őt aznap a rendőrök egy közeli kukoricásban bujdokolva fogták el.

Az ítélet ellen a vádlott ok megjelölése nélkül, védője a minősítés megváltoztatásáért, továbbá a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a vádlottra minősített emberölés bűncselekménye miatt kiszabott büntetést hagyja helyben.

A bűnügy korábban kiadott ügyészségi közlemény itt olvasható:

http://ugyeszseg.hu/testveret-leszurta-edesanyjat-fojtogatta

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Isten veled, Bajnok!

Ezzel a címmel búcsúzott Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán Csollány Szilvesztertől.

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Rendőrkézen a rongáló

A XVIII. kerületi rendőrök tetten érték és a helyszínen elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint megrongált egy gépkocsit a fővárosban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!