2022. 01. 25. Kedd Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Kék hírek

Letartóztatás kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt

A Pécsi Járásbíróság 2021. december 3-án elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2021. május hónapjától anyagi ellenszolgáltatás fejében egy társa megbízására több ízben Hollandiába utazott és onnan a társa által beszerzett, továbbértékesítésre szánt kábítószert a társa lakóhelyére vagy tartózkodási helyére szállította.

2021. november 29-én a gyanúsított a társa lakcímére ment egy bérelt tehergépkocsival, ott felvette társát, majd a járművel Hegyeshalomnál elhagyták Magyarország területét és 2021. december 1-jén, a hajnali órákban érkeztek vissza az országba, a gyanúsított társának lakóhelyére, ahol rendőri intézkedés alá vonták a gyanúsítottat. Ennek során a tehergépkocsi pótkerekéből 2 db, egyenként 1 kilogrammot meghaladó tömegű téglatest alakú csomagban kábítószergyanús anyagot – előzetes szakvélemény szerint kokaint - foglaltak le, melynek kokainbázis tartalma eléri a jelentős mennyiség alsó határát.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény öttől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság a letartóztatását elrendelte.

A bíróság végzését az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették, így a határozat végleges.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Gyanús biciklis

A rákosmentei rendőrök egy tizenkétszeresen körözött férfit fogtak el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!