2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kék hírek

Ittasan vezetett az italboltba, hogy tovább igyon

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly szeptemberben ittasan vezetett és az őt megállítani szándékozó rendőrök elől menekülve egy fának ütközött.

  • Ittasan vezetett az italboltba, hogy tovább igyon

Fotó: illusztráció (Shutterstock)

A vádirat szerint a vádlott egy ismerősénél italozott 2021. szeptember 26. napján egy Szeged környéki tanyán. Este 9 óra körül mivel az alkohol elfogyott, a vádlott - kihasználva azt, hogy a tulajdonos elaludt - három társát utasként szállítva a közeli italboltba vezetett a vendéglátó engedélye nélkül beindított autóval. Az italboltban amellett, hogy alkoholt vásároltak az este további részére, szeszes italt is fogyasztották. Röviddel azután, hogy visszaindultak a tanyára, a rendőrök igazoltatni akarták a vádlottat, azonban a férfi a hang- és fényjelzés ellenére nem állt meg, továbbhajtott. A vádlott menekülésének az vetett véget, hogy kis idő múlva az útról lesodródva egy fának ütközött. A férfi a hátsó ajtón kiszállva a helyszínről gyalogosan eltávozott annak ellenére, hogy látta amint az egyik utasa a baleset következtében vérző sérüléseket szenvedett el. Az utas sérülései 8 napon belül gyógyultak. A vádlott egyébként vezetői engedéllyel nem rendelkezett

A járási ügyészség a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével, jármű önkényes elvétele, valamint minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. Az ügyészég mértékes indítványában két év börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratában arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

 

 

 

Szeged, 2022. június 20.

 

                             Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tragédia Mórahalomnál + videó

Tragédia Mórahalomnál + videó

Halálos baleset történt szombaton Mórahalom és Ásotthalom között, az 5514-es út 5-ös kilométerszelvényénél - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!