2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Kék hírek

Ittasan tanított a gépjárművezető-oktató - bíróság elé állította az ügyészség

A gépjármű-oktató férfi a közúti forgalomban úgy tartott órát egy tanulójának, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé; a bíróság őt pénzbüntetésre ítélte és eltiltotta a járművezetéstől.

A terhelt, egy 56 éves férfi gépjárművezető-oktatóként dolgozott. 2022. február 23-án a délelőtti órákban forgalmi órát adott, ennek során a tanuló mellett ült a gépkocsiban úgy, hogy ezt megelőzően alkoholt fogyasztott. A tanulóvezetőt és az oktatót  a XIV. kerület, Kacsóh Pongrác úton ellenőrizték a rendőrök, és megszondáztatták őket.

A KRESZ alapján a gépkocsivezetés-oktatása –  és a gyakorlati vizsga – során az oktató minősül vezetőnek, ezért nem oktathat ittasan.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a terheltet váddal egyezően, ittas járművezetés vétsége miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a járművezetéstől.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!