2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Interpellációk 15:30

Kék hírek

Halcsonkító horgász ellen indult hajtóvadászat Kevermesen – videóval

Egyre több megcsonkított ponttyal találkoznak a horgászok a Kevermesi Homokbánya-tavon. A helyi egyesület felhívást intézett a tagság felé az elkövető felderítése érdekében. 5 kiló feletti halakat jelölnek meg, a legnagyobb sérült példány 17 kilós volt.

  • Halcsonkító horgász ellen indult hajtóvadászat Kevermesen – videóval

Hátborzongató, horrorfilmbe illő jelenetek játszódnak le az utóbbi időben a Kevermesi Homokbánya-tó partján. A Kevermesi Horgász Egyesület vezetőségéhez bejelentés érkezett arról, hogy valaki jelzésszerűen megcsonkítja az 5 kilogramm feletti pontyokat. 

„Egyéni akcióra gondolunk, egy olyan valakire, aki nem gondol bele, mit hagy maga után. Az idősebb korosztályból kerülhet ki az elkövető, aki nem fotózza a halat, nem tölti fel az internetre, hanem így jelöli meg. Van gyanúsított is, beszéltem is vele, és éreztem rajta a zavarodottságot, de nyilván ez semmit sem bizonyít” – nyilatkozta a Pecaverzumnak Simon-Csatlós Zoltán elnök.

A helyi horgászok több olyan pontyot is fogtak, amelyiknek a farokuszonyát vágták le vagy vágtak bele. Az elkövető egyre durvábban bánik a halakkal. 

„Eleinte csak óvatosan jelölte őket, de újabban már brutálisan” – számolt be Simon-Csatlós Zoltán.

Az alábbi, nemrég készített videón – amelyet csak erős idegzetűeknek ajánlunk – látható, milyen „munkát” is végez a barbár mészáros.  

„Abban bízunk, hogy egy kicsit megijed, és abbahagyja annak a hírére, hogy nyilvánosságra hoztuk a történteket” – reménykedett az egyesületi vezető.

A tó környezete eléggé zegzugos, sok a növény és a fa, nehéz belátni a terepet, és kamerarendszer sincs telepítve, így nem lesz egyszerű fülön csípni a tettest, vagy egyértelmű bizonyítékot szerezni ellene. Éppen ezért a Kevermesi Horgász Egyesület vezetősége felhívást intézett a tagság felé. Abban azt írják, aki hitelt érdemlő bizonyítékkal szolgál az elkövető személyre vonatkozóan, azt ingyen engedéllyel jutalmazzák. 

Azt is közölték, hogy a tettest komoly szankciókkal fogják sújtani, mivel ez véleményük szerint állatkínzás.

Simon-Csatlós Zoltán elmondta, már több csonkított ponttyal is találkoztak, a legnagyobb 17 kilós volt.  

„Hogy mi zajlik le az agyában, azt azért át szeretném látni, de biztos, hogy nem érteném meg” – fogalmazott az elnök.  

Sajnos nem az első halcsonkításos eset, ami az idei évben napvilágot látott. A szegedi Babohe Baktói Bojlis Horgász Egyesületnél tavasszal kerültek elő sérült példányok.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.
  57 gyorshajtó 3 óra alatt

57 gyorshajtó 3 óra alatt

Az terézvárosi rendőrök sebességmérési akciót tartottak az Andrássy úton szabálytalankodók kiszűrésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!