2022. 01. 25. Kedd Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 16:00

Kék hírek

Fiatalkorú kifosztó őrizetben

A 15 éves fiú a nyomozók által beszerzett információk szerint legalább tizenhét bűncselekményt követett el alig öt hónap alatt.

A Kiskunmajsai Rendőrőrs nyomozói 2021. november 29-én 8 óra 45 perckor őrizetbe vettek egy 15 éves kiskunmajsai fiút. A fiatalkorú a rendelkezésre álló adatok alapján június óta legalább tizenhat lopást és betöréses lopást követett el. A módszerekben nem válogatott, vitte, amit látott és amit ért: nyitott udvarokból kerékpárokat, néhány pillanatra őrizetlenül hagyott hátizsákot. A fiatalembert – aki alkalmanként ismerőseit is bevonta a bűnös üzelmekbe – a zárt ajtók, kapuk sem tartották vissza; lakatokat és ajtókat tört fel azért, hogy zsákmányhoz jusson. A betörések során többek között akkumulátoros fúrót, több sarokcsiszolót, kézi szerszámgépeket, hegesztőt, bontókalapácsot, fémhulladékot, csészéket, tésztagépet tulajdonított el.

A fiú zseblopásokat is elkövetett egy kiskunmajsai rendezvényen, ahol a résztvevők zsebéből telefonokat emelt el. Két esetben kifosztással szerzett értékeket. Június elején Kiskunmajsán egy padon alvó férfitől mobiltelefont tulajdonított el. Augusztus 23-án – társa segítségével – pénzt vett el áldozatától. Azt használta ki, hogy a buszra várakozó férfi ittas volt, ezáltal a környezetét csak korlátozottan érzékelte.

Az éppen csak a fiatalkorúságot elért bűnelkövető nem volt ismeretlen a nyomozók előtt. Tucatnyi, hasonló jellegű ügyben már nyomoztak ellene korábban.

A rendőrőrs munkatársai előterjesztést tettek a fiú letartóztatásának indítványozására. Bűntársai közül egy 17 éves szanki lakost a rendőrök még szeptemberben őrizetbe vették, így ő jelenleg letartóztatásban van. A trió harmadik tagja, egy 21 éves kiskunmajsai férfi szabadlábon védekezhet.

Police.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Gyanús biciklis

A rákosmentei rendőrök egy tizenkétszeresen körözött férfit fogtak el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!