2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Kék hírek

Energiaelnyelőbe csapódott nagy sebességgel egy autós az M6-os autópályán

Elképesztő figyelmetlenségsorozat vezetett ahhoz a balesethez, amit a Magyar Közút egyik energiaelnyelő berendezésére szerelt kamera rögzített a napokban.

A társaság szakemberei az M6-os autópálya fővároshoz közeli szakaszán a belső sávban végeztek mozgó terelés mellett szemétszedési munkákat az elválasztósávban. A munkaterület előtt két lépésben 80-as, illetve 60-as sebességkorlátozást vezettek be.

Erre külön előjelző autók hívták fel a figyelmet, útszűkületre, sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak, illetve a dolgozókat védő energiaelnyelő modulon is minden villogót használtak. Egy új digitális, távolról is jól látható kijelző is működött a gépen, illetve még korábban az autópálya felett található digitális táblán is előre jelezték a munkavégzést.

Egy jól belátható, egyenes szakaszról van szó, sokan ezért időben besoroltak, de néhányan az utolsó pillanatban kerülték ki a járművünket.

Az egyik kisteherautó is ugyanezt a manővert hajtotta végre, a mögötte lévő autónak viszont már nem volt esélye és belecsapódott az energiaelnyelőbe. Ezt a gépre telepített kamera premier plánban rögzítette. Az eszköz szerencsére ellátta feladatát, nem sérült meg senki, sem a Közút kollégái, sem a balesetező járműben utazók. Amíg a mentősök, rendőrök és a katasztrófavédelem emberei kiérkeztek a helyszínre, addig a közút szakemberei beültették őket a járműveikbe.

Az energiaelnyelő így mehet a roncstelepre és a teherautó digitális kijelzője is megsérült.

A társaság elszomorító érdekességként kiemelte, hogy a 60-as sebességkorlátozásnál inkább 80-100 körüli tempóval mentek el a munkaterületnél az autók, valamint azt is közölték, hogy havonta átlagosan 2 energiaelnyelőt törnek össze autósok.

Kérjük, figyeljétek az előjelzéseket, a forgalmat, a környezetet, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Közös gyakorlat

Közös gyakorlatot szervezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az E.ON Hungária Csoport Nagykanizsán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!