2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Kék hírek

Energiaelnyelőbe csapódott nagy sebességgel egy autós az M6-os autópályán

Elképesztő figyelmetlenségsorozat vezetett ahhoz a balesethez, amit a Magyar Közút egyik energiaelnyelő berendezésére szerelt kamera rögzített a napokban.

  • Energiaelnyelőbe csapódott nagy sebességgel egy autós az M6-os autópályán

A társaság szakemberei az M6-os autópálya fővároshoz közeli szakaszán a belső sávban végeztek mozgó terelés mellett szemétszedési munkákat az elválasztósávban. A munkaterület előtt két lépésben 80-as, illetve 60-as sebességkorlátozást vezettek be.

Erre külön előjelző autók hívták fel a figyelmet, útszűkületre, sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak, illetve a dolgozókat védő energiaelnyelő modulon is minden villogót használtak. Egy új digitális, távolról is jól látható kijelző is működött a gépen, illetve még korábban az autópálya felett található digitális táblán is előre jelezték a munkavégzést.

Egy jól belátható, egyenes szakaszról van szó, sokan ezért időben besoroltak, de néhányan az utolsó pillanatban kerülték ki a járművünket.

Az egyik kisteherautó is ugyanezt a manővert hajtotta végre, a mögötte lévő autónak viszont már nem volt esélye és belecsapódott az energiaelnyelőbe. Ezt a gépre telepített kamera premier plánban rögzítette. Az eszköz szerencsére ellátta feladatát, nem sérült meg senki, sem a Közút kollégái, sem a balesetező járműben utazók. Amíg a mentősök, rendőrök és a katasztrófavédelem emberei kiérkeztek a helyszínre, addig a közút szakemberei beültették őket a járműveikbe.

Az energiaelnyelő így mehet a roncstelepre és a teherautó digitális kijelzője is megsérült.

A társaság elszomorító érdekességként kiemelte, hogy a 60-as sebességkorlátozásnál inkább 80-100 körüli tempóval mentek el a munkaterületnél az autók, valamint azt is közölték, hogy havonta átlagosan 2 energiaelnyelőt törnek össze autósok.

Kérjük, figyeljétek az előjelzéseket, a forgalmat, a környezetet, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!