2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Varga Judit: A magyar jogrendszer erős védelmet biztosít

Hír TV

2020. január 14., kedd 07:19

A magyar jogrendszer az Isztambuli Egyezmény nőket védő paragrafusait évek óta tartalmazza - jelentette ki az igazságügyi miniszter a Civil Összefogás Fórum rendezvényén.

 

 

Varga Judit beszámolt róla: a szerződés azonban olyan elemeket tartalmaz, amely több pontban is ellentétes a magyar kormány álláspontjával. A tárcavezető hozzátette: a statisztikák alapján, azokban az országokban, ahol ratifikálták az egyezményt, nem csökkent a családon belüli erőszak aránya. A politikus közölte, ahol a jogszabályokon lehet még szigorítani és javítani, azt a tárca támogatni fogja.

Akik politikai tőkét akartak abból kovácsolni, hogy azt hiszik, hogy egy ratifikáció ami egy parlamenti jóváhagyást jelent, egy politikai jóváhagyást, majd valami olyan új helyzetet teremt, amitől mindenki angyallá válik, ez nem igaz: most is a jogszabályok teljes mértékben lefedik az Isztambuli Egyezménynek a követelményeit, a tartalmát. Itt egyértelmű, hogy azért nincsen ratifikáció, hiszen van olyan ideológia abban az egyezményben, ami gyakorlatilag szembe megy a magyar kormány családfelfogásával, hogy az ember férfinak és nőnek született, illetve egy olyan menekültjogi fogalomrendszert akar ráerőltetni jogszabályi szinten a belső jogra, ami szöges ellentétben áll a magyar bevándorlás-politikával

- jelentette ki az igazságügyi miniszter.

Hír TV