2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Egy bolond százat csinál 13:00

Belföld

Karácsony Gergely lódított a BKV járműparkjának cseréjéről

Karácsony Gergely ismét megpróbálja megtéveszteni a budapestieket, kampányfilmjében is azt próbálja elhitetni, hogy neki köszönhető a BKV járműparkjának a cseréje - hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet.

  • Karácsony Gergely lódított a BKV járműparkjának cseréjéről

A lap még januárban kikérte a Budapesti Közlekedés Központól (BKK) a pontos adatokat, hogy az elmúlt tíz évben milyen szerződések alapján érkeztek új járművek Budapestre.

A BKK által megküldött dokumentumból kiderült: 

az elmúlt évtizedben 1048 új busz érkezett, ebből mindössze 281 busz beszerzését indította el a mostani városvezetés.

Eddig 73 villamos és 108 trolibusz érkezett, ám azok a járműbeszerzések is Tarlós István korábbi főpolgármester nevéhez fűződnek. A jobboldali vezetés idején csak a 4-es metróra érkezett 37 darab metrószerelvény, ezeknek a beszerzését írhatja fel saját számlájára Demszky Gábor korábbi főpolgármester. Összegzésképpen: az elmúlt tíz év alatt 1266 új jármű állt forgalomba Budapesten.

A troli- és villamosbeszerzések még 2014-ben köttettek, Tarlós István főpolgármestersége alatt.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Már nincs életveszélyben Robert Fico

Már nincs életveszélyben Robert Fico

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben - közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!