2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:05

Belföld

Vadgasztronómiai tábort tartott Martonfán a Baranya Vármegyei Vadászkamara + videó

Erdőtől az asztalig vadgasztronómiai tábort tartott a Baranya Vármegyei Vadászkamara.

  • Vadgasztronómiai tábort tartott Martonfán a Baranya Vármegyei Vadászkamara + videó

Ünnepélyes pillanat, a gyerekeket szakács segéddé avatja a séf. Ezek a fiatalok öt nap alatt megtanulták a vadételek elkészítésének nem csak az alapjait, de kisebb-nagyobb titkait is. A legfiatalabb 7, a legidősebb 15 éves, közös bennük, hogy szüleik vadászok, többen már maguk is letették az alapvizsgát.

Ottjártunkkor vaddisznó gulyás és az őzkolbász sztrapacskával volt a menü, de készítettek rántott vaddisznót, tűzdelt őzgerincet, fácánlevest és nyúlvadast is. Egy nap pedig a halételekről szólt.

Gribek Lajos séf: "Kifejezetten igyekszünk a gyerekeknek átadni a vadételek főzésével kapcsolatos minden egyes tudásunkat, és nem receptúra szerint fogunk mi dolgozni, hanem úgy tanítjuk őket, ahogy a nagymamáink, édesanyáink főztek."

Martonfán a vad gasztronómia mellett vadászkürtös, vadászkutyás és a vadászattal kapcsolatos irodalmi és természetfotós tábort is tartott a Baranya Vármegyei Vadászkamara.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Robert Wilkie: Donald Trumpnak joga van a védelemhez + videó

Ukrán szál is van a Donald Trump elleni második merényletkísérletben. jesztő kérdéseket vet fel az újabb merényletkísérlet. Erről is szó esett hétfő este, amikor Robert Wilkie, a Trump-adminisztráció korábbi veteránügyi minisztere volt a Napi aktuális vendége.
Puskás Péter: Most a III. kerületi önkormányzat nem segít + videó

Puskás Péter: Most a III. kerületi önkormányzat nem segít + videó

A Római-parton az árvíz elleni védekezés egy fő pontja a Losonc utca, ahol lakásonkánt a III. kerületi önkormányzat lakosonként 20 üres homokzsákot biztosít, holott ennek a területnek a megvédésére mintegy 20 ezer zsákra lenne szükség - mutatott rá Puskás Péter, az óbudai Fidesz frakcióvezetője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Szentkirályi Alexandra: Minden segítő kéz számít + videó

Összefogásra, és összedolgozásra van szükség- jelentette ki a Fidesz budapesti elnöke, a közelgő árvíz-veszéllyel kapcsolatban. Szentkirályi Alexandra szerint a legfontosabb, hogy a szakemberekre hallgatva minél többen segítsenek, hogy megakadályozzák a közelgő katasztrófát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!