2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az elveszett király

Következik:

Napi aktuális 04:00

Belföld

Akár 851 cm is lehet a Duna tetőzési szintje Budapestnél + videó

A szakemberek szerint a 2013-as tetőzéseknél a Budapestig tartó szakaszon és a fővárosban átlagosan körülbelül 40 centiméterrel alacsonyabb lesz a vízállás.

  • Akár 851 cm is lehet a Duna tetőzési szintje Budapestnél + videó

Már szombat óta homokzsákokat pakolnak Dunaszentpálon, a Mosoni-Duna bal partján. Utoljára 2013-ban volt ekkora készültség a folyó áradása miatt – erről számolt be a Hír TV-nek a helyi alpolgármester, Szabó Lajos.

Azt, hogy mekkora gátat kell építeni, az érkező árhullámok magasságából mérik fel.

Győr-Moson-Sopron vármegyébe folyamatosan érkezik a segítség. A helyiek is részt vesznek az árvíz ellenni védekezésben. Legalább 30 ezer homokzsákot fognak elhelyezni.

Nagymaroson az esti órákban már harmadfokú védelmi készültség lépett érvénybe. Az ott élők éppen ezért mobilgát építésébe kezdtek, ami miatt útlezárásokra kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tetőzik a Lajta + videó

Ma tetőzik a Lajta + videó

Jó döntést hozott Orbán Viktor: már érezhető a Lajta vízszintjének csökkenése- közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!