2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Interpellációk 15:30

Belföld

Újabb céltalan tüntetés, ahol a hídfoglalás volt a cél

Előzetesen több mint ötvenezren érdeklődtek a Facebookon a Lehet Más a Politika tüntetése iránt, ehhez képest a szervezők szerint ötezren jelentek meg este a Kossuth térnél. A tiltakozás célja az volt, hogy a kormány vonja vissza a fakitermeléssel kapcsolatos kormányrendeletet.

  • Újabb céltalan tüntetés, ahol a hídfoglalás volt a cél

Az esemény leírása szerint nemcsak a fakitermelésre vonatkozó felpuhított szabályok ellen tüntetnek, hanem azért is, mert „felmerült, hogy a nemzeti parkok területének egy részét is értékesíteni kívánja a kormány”, márpedig ez ellen „minden eszközzel tiltakozni kell”.

A demonstráción az LMP politikusai mellett környezetvédelmi aktivisták szólaltak fel, és beszédet mondott többek között Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is. Ungár Péter LMP-s képviselő azt ígérte, hogy pártja riadólánccal fog fellépni minden fakivágás ellen. 

Az elmúlt hetek katatüntetéseihez hasonlóan a résztvevők a beszédek után a Margit hídhoz vonultak, egy ideig megbénítva a forgalmat, aztán a rendőrök leszorították őket a sínekről.

– A fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet nem veszélyezteti a magyar erdőállományt – jelentette ki Dobre Csaba, a Mátrában, a Bükkben és a Borsodi-dombságon gazdálkodó Egererdő Zrt. vezérigazgatója az M1-en. Az erdőgazdálkodás és a fakitermelés jelenleg is a szigorú erdőtörvény, a szigorú természetvédelmi törvény szerint zajlik, mert a rendelet csak vészhelyzet esetén lép életbe – közölte a szakember. A vezérigazgató szerint arra készülnek, hogy az érvényben lévő erdőtervek szerint folyik az idén az erdőgazdálkodás, és a kitermelésre tervezett 1,3 millió köbméternyi tűzifa elég lesz a lakossági igények kielégítésére.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

A DK árnyékkormánya kormányinfót tart

A DK árnyékkormánya kormányinfót tart

Ma tartotta meg első ülését a DK árnyékkormánya. Ezt követően pedig úgy döntöttek, hogy ők is tartanak egy kormányinfót. De, vajon mennyire lehet ez komolyan venni?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!