2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Kocsis Máté: ismét külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik + videó

A külföldi finanszírozók most is háborúpárti baloldali kormányt akarnak Magyarországon - hangsúlyozta a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

  •  Kocsis Máté: ismét külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik + videó

Kocsis Máté azt mondta: a jelenlegi politikai viták jellemzően a háború kérdése körül csoportosulnak. Szembeállította, hogy míg Magyarország békét követel, Nyugat-Európa a háborúpárti álláspontot képviseli.

A frakcióvezető bízik abban, hogy több európai párt is tud annyi mandátumot szerezni az európai parlamenti választáson, hogy jelentős súllyal, netán új politikai egységbe szerveződve tudják képviselni az európai érdekeket.

Kijelentette, a háború valójában nem európai érdek. "Lehet, érdeke az amerikaiaknak, érdeke az oroszoknak, bárkinek lehet az érdeke, de azt ma már mindenki kitapinthatja, hogy nem európai érdek" - fűzte hozzá.

A frakcióvezető szólt arról is: 2022-ben világosan kiderült, hogy a magyar politika baloldalát külföldről finanszírozzák.

"Maguk a résztvevők is elismerték, következményei is lettek, de ettől nem gondolom, hogy abbamaradt volna, ma is kitapintható az a háborúpárti retorika a magyar baloldalon is, ami Nyugat-Európában" - mondta Kocsis Máté.

Úgy vélekedett, amit egy új messiás megjelenésével a baloldali paletta átalakulásában látunk, azt már láttuk, 2022-ben Márki-Zay Péternek hívták, "most éppen egy másik Péter van, de a recept ugyanaz".

A mögöttük állók szándékai, a külföldi finanszírozók céljai ugyanazok: a jelenlegi háborúellenes magyar kormány megbuktatása, vagy meggyengítése - mondta Kocsis Máté, hozzátéve, a parlament a szuverenitásvédelmi törvénnyel büntetőjogi és adminisztratív akadályokat állított fel, de "a külföldi finanszírozók mindent meg fognak tenni" a szabályok kijátszásáért.

"Ezen módszerek tárháza végtelen, minden ellen nem lehet védekezni" - jegyezte meg.

Hozzátette, akik most az új baloldali szereplők mögött állnak - Bajnai Gordon, Ficsor Ádám, "a régi datadatosvilág", plusz azok, akik a dollárokat behozták a 2022-es kampányba -, ismét felbukkantak, és "ugyanazt a struktúrát, amit a régi kampányban a baloldali pártok mögé felépítettek, most áttették máshova".

"Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországon" - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

Orbán Viktor: Hajrá, Alexandra! + videó

A mostani főpolgármester úrnak a tudása az leértékelődött az elmúlt időszakban. Ő egy dolgot tud, azt jól tudja, kötözködni a kormánnyal – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!