2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Belföld

Szijjártó: A cél, hogy Magyarország ne csak sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyen

A kormány célja az, hogy Magyarország ne csak sportnemzet, hanem sportoló nemzet is legyen - közölte szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető minisztérium közleménye szerint a debreceni Egészség - és Sportnapon, a Liget téri futópálya átadásán kijelentette, hogy "Magyarország lélekszámát tekintve nem tartozik a nagy nemzetek közé, de ha valahol meghallják Puskás nevét, akkor mindenütt tudnak minket azonosítani". "A magyarokat a sporttörténelmünk igazán nagy nemzetté teszi" - tette hozzá.

Beszédében ezután három fő kormányzati célt nevezett meg a sport kapcsán. Az első, hogy a sport legyen szerves része az emberek életének, ezt célozza egyebek mellett a mindennapi iskolai testnevelésóra bevezetése is. A második az ehhez szükséges infrastruktúra megteremtése, a harmadik pedig az, hogy a példaképek közelebb hozásával is kedvet csináljanak a sporthoz. "Magyarország igazi sportnemzet (…) De sportnemzet mellett sportoló nemzet is akarunk lenni" - fogalmazott.

A miniszter leszögezte: Párizs és London mellett mára Budapest lett Európa egyik sportfővárosa. Majd emlékeztetett rá, hogy a főváros vizes világbajnokságot rendezett és rendez idén is, tavaly otthont adott a futball Európa-bajnokság több mérkőzésének, de volt már itt kézilabda Európa-bajnokság is, most pedig birkózó Európa-bajnokság zajlik.

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Kockázatok és mellékhatások

A ZANOX, Kockázatok és mellékhatások című filmet rövid idő alatt több mint 10 ezren látták már. Sokak szerint az utóbbi idők egyik legjobb magyar vígjátéka lett.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!