2019. április 25.,
csütörtök, Márk napja

Szellemek, zombik, boszorkányok rohama

Hír TV

2018. november 1., csütörtök 11:40, frissítve: csütörtök 14:39

Halloween-futást rendeztek Zalaegerszegen. Az immár hagyományosnak számító kezdeményezés célja, hogy bemutassa, a korai sötétedés ellenére is lehet mozogni a szabadban.

Szellemek, boszorkányok, lidércek és csontvázak lepték el a zalaegerszegi Parkerdő területét szerdán este. A túlvilági maskarákba bújt felnőttek és fiatalok között akadt olyan, aki a futás, más az ijesztegetés miatt érkezett.

„Csontváznak öltöztem és zombi feje van, de azért jöttem el futni, mert nagyon szeretek” – mondja Pete Lóránt. Horváth Ákos szerint: „Azért jöttem el futni, mert nagyon szeretek futni és azért szeretem a Halloween-t, mert jól lehet ijesztegetni a többieket”. A szervezők a hazánkban is egyre népszerűbb kelta ünneppel kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy a mozgásra - a korai sötétedés ellenére is - érdemes időt szakítani.

„Fő cél az, hogy ugye óraátállítás volt és sötétebb lett most már öt óra felé, hogy nem áll meg az élet sötétséggel, hanem ilyenkor is lehet futni, túrázni, kimenni az erdőbe, ez az egyik fő cél, az apropót adta hozzá ez a Halloween hangulat, hogy ezt meglovagolva egy jelmezes köntösbe öltöztettük az egész dolgot.” – mondja Mézes Tibor Sólyom a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület elnöke. A programon két és fél kilométeres futás, vagy négy kilométeres túrázás közül választhatott a több, mint száz érdeklődő.