2019. május 23.,
csütörtök, Dezső napja

Sneider Tamásnak rövidesen vége?

Hír TV

2018. december 6., csütörtök 12:22, frissítve: csütörtök 17:01

A Jobbik jelenlegi elnöke, Sneider Tamás lehet a következő, aki megbukhat – a párt volt alelnöke szerint.

Volner János Magyarország élőben című műsorunkban beszélt arról, hogy szerinte a hatalmi harcok miatt a botrányok hamarosan elérhetik a Jobbik vezetését is. Volner János szerdán beszélt először arról, hogy számításai szerint Szávay István bukása után újabb három személy távozhat a Jobbik parlamenti frakciójából. A politikus szerint ugyanis már akkora a párton belüli feszültség, hogy a belső körökből szivárogtatnak ki terhelő információkat.

– Ő lehet az egyik, akit leszednek?
–  Sneider Tamás? Ha belegondol abba, hogy Stummer János pártelnök szeretne lenni, sziklaszilád meggyőződésem, Vona Gábor támogatását bírja, a párt legerősebb embere. Szabó Gábor, ő szintén támogatja Stummer Jánost. Jelenleg az alkalmat lesik arra, hogy Sneider Tamás lelépjen a színről. Nem csodálkoznék azon, hogy Sneider Tamásnak rövidesen vége lenne.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Elfogadják a segítséget

Kitérő választ adott Hadházy Ákos arra a kérdésre, hogy a jobbikos botrányok után is folytatják-e a közös aláírásgyűjtést az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról. Az LMP egykori társelnöke szeptember közepén kezdte meg országos akcióját Budapesten, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Ehhez egymillió aláírásra van szüksége.

„A Jobbikban is vannak olyan képviselők, akik nem úgy viselkednek, ahogy kellene és vannak olyanok, akik úgy viselkednek, ahogy kell. Természetesen minden olyan ember segítségét elfogadjuk, akik érzik azt, hogy tűrhetetlen az, ami Magyarországon megy” – nyilatkozta.