2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Felhívás keringőre

Politikai vitaműsorunkban Frivaldszky Edit az Emberi Méltóság Központ igazgatója és Ungár Péter az LMP országgyűlési képviselője ütköztették véleményüket.

  • Plusz-mínusz: Felhívás keringőre

Az LMP-s Ungár Péter javaslata, hogy legyen szexuális nevelésre vonatkozó óra az új Nemzeti Alaptantervben. Az országgyűlési képviselő elmondása szerint több oka is van a javaslatnak.

„Vannak állami iskolák, ahol semmit nem mondanak ebben a témában, vannak olyan helyek, ahol megfelelően működik ez, és vannak olyan helyek, ahol pedig olyan dolgokat mondanak, amiket szerintem itt az asztalnál ülők egyike sem tart megfelelőnek. Ez jelenleg a gyakorlatban nem összeegyeztethető történet, és ennek negatív hatásai vannak. Magyarországon az emberek jelentős része azt gondolja, hogy a megszakításos közösülés az egy fogamzásgátlási mód. Ennek nem kívánt terhesség a vége, és Magyarországon a száz élve születésre jutó abortuszok száma nagyon magas, még a régiós átlaghoz képest is. A másik része, ha Magyarországon megnézzük a statisztikákat, hogy milyen nemi betegségek terjednek el, kifejezetten magas arányok vannak. Ennek az oka a biztonságos szex ismeretének a hiánya.” – fogalmazott Ungár Péter.

Az Emberi Méltóság Központ igazgatója szerint inkább a családi életre nevelésnek kellene megjelennie a Nemzeti Alaptantervben:

„2019-ben készült egy felmérés, ami bemutat néhány programot. Az a lényege, hogy a szexuális nevelési programoknak, amiket az iskolákban tanítanak a 87 százaléka egyáltalán nem hasznos. Azt mondják, hogy 16 százalékban teljesen káros is, tehát felhívás keringőre. Aki addig nem élt volna nemi életet ezek után elkezdi, és az óvszer használat, a tinédzser várandósság, pont ezek a mutatók szempontjából teljesen károsak. Nagyon vigyázzunk, amikor szexuális nevelésről beszélünk, akkor miről beszélünk. Mi is annak a pártján állunk, hogy jelenjen meg konkrétan a családi életre nevelés, ami a párkapcsolatra, a konfliktusok kezelésére jobban fókuszál, mert ez kell ahhoz, hogy biztonságos legyen az a párkapcsolat és ne ellenségként tekintsen mondjuk a születendő életre.” – erre hívta fel a figyelmet Frivaldszky Edit.

Teljes műsor: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!