2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Jobb itthon a fegyelmezettségi arány, mint amire számítani lehetett

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatot.

  • Orbán Viktor: Jobb itthon a fegyelmezettségi arány, mint amire számítani lehetett

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök kifejtette: a nemzetközi helyzethez igazodva a pandémia alatt is fontos az iskolák nyitva tartása, a középiskolákban egy bizonyos kontroll alatt vannak a diákok. A gimnazistákról kormányfő – saját példáját is felidézve – úgy vélekedett, ilyenkor ezek a diákok nem maradnak otthon, így ebben a kérdésben a járvány terjedésének visszaszorítása szempontjából hasznosabb az iskolák működtetése.

Orbán Viktor a hétfői szigorításokra reagálva elmondta: jobb a fegyelmezettségi arány, mint amire számítottak. Ahol nem tartják be a rendelkezéseket ott bezárják „a mozit, az éttermet, mindent”. Orbán Viktor szerint a magyarokban van egy „slendriánság”, de most normakövető a polgárok magatartása. – A kormány igyekszik elkerülni azt a gondolkodást, hogy kettéválassza az egészségügyet a gazdaságtól. – A beteget meg kell gyógyítani, de ugyanakkor el kell tartani a családot, az egész életet, embert kell nézni, s ez alapján, ezt szem előtt tartva kell meghozni a döntéseket. Ez nem matematika, ez társadalomismeret, kultúra, emberi döntés. A vezetői döntések is emberi döntések – magyarázta a miniszterelnök. Emlékeztetett: a kormány három hónapra kérte a rendkívüli jogrend elrendelését.

Orbán Viktor arra is kitért, hogy november 21-től 2200 intenzív ágynak kell rendelkezésre állnia.

November 21-én kell majd 2200 intenzív ágy, amihez van lélegeztető gép is tartozik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország! című műsorában, beszámolva az Operatív Törzzsel való egyeztetéséről. „Meghalt egy főtanácsadóm is koronavírusban, Isten nyugosztalja Szőcs Gézát”„ – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: ne tévesszen meg senkit, hogy a fiatalok gyorsabban és könnyebben esnek át, ebbe a betegsége bele lehet halni.

A miniszterelnök kifejtette: december 1-én már 4480 intenzív ágyra van szükség. Ha kell a kórházakon kívül is tudunk ellátátást adni – tette hozzá. Orbán Viktor közölte: napokon belül döntés születik a halasztható műtétekről.

Az elhunytak átlagéletkora 76 év fölött van. Fiatalokhoz szólok: ne keverjék össze a saját egészségügyi állapotukat a szüleikével és a nagyszüleikével. Nem pótolhatók a szüleink és a nagyszüleink. Figyelmet, fegyelmezettséget és belátást kérek a fiataloktól.

Az oktatással kapcsolatban elmondta: 98 óvodát kellett bezárnunk, 7 iskolában szünetet kellett elrendelni, 23 iskolában távoktatás, 78 iskolában vegyes.

Orbán Viktor Szőcs Gézára emlékezett

A miniszterelnök a Facebook-oldalán emlékezett meg Szőcs Gézáról. A költő, irodalmár, kultúraszervező, Orbán Viktor kulturális főtanácsadója halálhírét csütörtökön jelentette be a Magyar PEN Club.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!