2021. január 19.,
kedd, Sára, Márió napja

Orbán: Az ellenzék nélkül is megoldjuk a válsághelyzetet

Hír TV

2020. március 23., hétfő 19:15

Az ellenzéki pártok segítsége nélkül is megoldja a magyar kormány a koronavírus-járvány miatt kialakult válsághelyzetet - jelentette ki a miniszterelnök a balliberális pártok kritikáira válaszolva a Parlamentben. Orbán Viktor hangsúlyozta: most minden politikai vitát mellőzni kellene, mivel a magyar emberek élete és biztonsága a legfontosabb és azt kérte az ellenzéki pártoktól, hogy nőjenek fel a feladathoz.

Örömmel fogadjuk a tanácsokat, a biztatást mi mindent örömmel fogadunk, de ezt a válságot önök nélkül is meg fogjuk oldani!

Így reagált a miniszterelnök arra, hogy az ellenzéki pártok feltételekhez kötötték a magyar kormány számára, hogy támogassák az ország vezetését abban, hogy fenntarthassák a már bejelentett gazdasági mentőcsomagokat és veszélyhelyzeti intézkedéseket. Orbán Viktor emlékeztette a baloldali pártokat, hogy korábban azzal vádolták a kormányt, hogy Magyarországon nincs demokrácia és jogállamiság sem.

A kormányfő arra reagálva, hogy az ellenzéki pártok szerint kevés az eddig bejelentett segélyek mértéke azt válaszolta:

csak a hitelek év végégig történő felfüggesztése 3 ezer milliárd forint tehermentesítés jelent az emberek és a vállalkozások számára.

A baloldali pártok képviselői azt is felrótták a kormánynak, hogy bezárták az iskolákat, pedig korábban ezt az intézkedést ők szorgalmazták. Orbán Viktor válaszában kiemelte, hogy az iskolák jelenleg sincsenek zárva, mivel az iskola igazgatók és a tanárok többsége bejár dolgozni, hogy 5 fős csoportokban oktassák azokat a diákok, akikre a szüleik nem tudnak vigyázni otthon.

A miniszterelnök arra kérte a képviselőket, hogy tegyék félre a gyerekes vitákat a veszélyhelyzet idejére. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az ellenzék által hangoztatott gazdasági követelések valójában megszorítások.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy fontolgatják a kijárási tilalom bevezetését, de egyelőre nem egyértelmű, hogy milyen formában szolgálná leginkább a járvány elleni védekezést, ezért figyelemmel kísérik a nemzetközi példákat és ha szükséges azonnal reagálni fog a kormány.

 

Kapcsolódó tartalmak:

Nemet mondott az ellenzék a veszélyhelyzet meghosszabbítására

Félre kell tenni a pártpolitikai vitákat, ez a nemzeti összefogás ideje

Orbán Balázs: Az ellenzéknek nincs más célja, csak a kormány akadályozása a vírus elleni védekezésben

Hír TV