2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Félre kell tenni a pártpolitikai vitákat, ez a nemzeti összefogás ideje

A Magyar Országgyűlés a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezéshez elengedhetetlen veszélyhelyzet meghosszabbítására készül. A törvényjavaslat elfogadásához az ellenzéki erők támogatására is szükség van.

  • Félre kell tenni a pártpolitikai vitákat, ez a nemzeti összefogás ideje

A Századvég Alapítvány arra kéri a felelős politikai szereplőket, hogy a járvány okozta súlyos egészségügyi és gazdasági kockázatokra tekintettel, tegyék félre a pártpolitikai vitákat, ellentéteket és támogassák a kormány által előterjesztett javaslatot a veszélyhelyzet meghosszabbítására. 2020 és 2021 nem választási év, bőven lesz idő a politikai érvek és vitapontok kifejtésére a járvány lecsengését követően. Most nemzeti összefogásra van szükség!

2015 szeptemberében korábban nem tapasztalt migrációs nyomással nézett szembe Magyarország, amely számos jogalkotási és direktkormányzati döntés meghozatalát tette szükségessé. Sokan ugyanakkor megütközve tapasztalhatták, hogy az ellenzék egyedül hagyta a kormányportákat a küzdelemben, ezáltal közvetett módon cserbenhagyta saját választóit is.

Akkor azzal érvelt a Jobbikkal kiegészült balliberális oppozíció, hogy a bevándorlás egy álprobléma, csupán egy „politikai trükk”. Ma már tudjuk, hogy az öt évvel ezelőtti európai és hazai történések alapvetően megváltoztatták életünket és azóta is folyamatosan elszenvedői, illetve teherviselői vagyunk az illegális és irreguláris migrációnak.

Az elmúlt hónapokban egy, közel száz éve nem tapasztalt drámai szituációval, a koronavírus-járvánnyal kell a magyar embereknek szembenézniük. A migrációs és a járványügyi válsághelyzet között ráadásul az a párhuzam mindenképpen megemlítendő, hogy mindkét esetkör ideiglenes, határozott és speciális rendelkezéseket igényel a végrehajtó hatalom részéről.

A korábbi tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy az immár ideológiailag egységes balliberális ellenzéki pártok változatlanul a legalapvetőbb együttműködésre sem hajlandóak, és ahogy 2015-ben, most is hiányozhat a támogatás a Házszabálytól való eltéréshez a nem kormánypárti képviselők részéről. Akkor a négyötöd hiányában nem tudtak rögtön határozni például a déli tranzitzónáról.

A Századvég Alapítvány arra kéri az ellenzéki szereplőket és az őket támogató NGO-kat, hogy a világjárvány idején tegyék félre a kampányszemléletet, ne tekintsenek úgy a vészhelyzetre, mintha az álprobléma, „fideszes trükk” lenne.

A Századvég legfrissebb felmérése szerint a magyar társadalom a koronavírus-járvánnyal összefüggésben egységet vár a meghatározó politikai erőktől, még a baloldali választók túlnyomó többsége is nemzeti egységet vár el a járvány-veszélyhelyzetben pártpolitikai acsarkodások helyett.

Tartsa ezt minden politikai szereplő szem előtt.

Századvég Alapítvány

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!